Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
04:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зростає кількість аптек, що продають ліки від гіпертонії зі знижками

Зростає кількість аптек, що продають ліки від гіпертонії зі знижками
На Дніпропетровщині за завданням губернатора Дмитра Колєснікова продовжується розширення мережі аптек, у яких можна купити ліки від гіпертонії зі знижками. За останні 8 місяців їх кількість зросла в 15 разів.

Наразі у державному пілотному проекті з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою бере участь 1071 аптека та аптечний пункт області. На початку 2013 року таких було лише 70. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Неконтрольована артеріальна гіпертензія вважається одним із найбільш вагомих чинників зменшення тривалості життя. Для того, щоб люди не економили на своєму здоров’ї та вчасно розпочинали лікування, в Україні діє спеціальний державний проект. Він дає можливість за рецептом від лікаря купувати ліки від цієї хвороби зі знижками до 90%, - розповіла Олена Лугова. – За завданням губернатора Дмитра Колєснікова, в області постійно збільшується кількість аптек, які беруть участь в проекті. Таким чином, купувати ліки зі знижками від держави пацієнтам не тільки вигідно, а й зручно».

Вона додала, що компенсація різниці в ціні аптекам державою надається без перебоїв та у повному обсязі. Крім того, у липні цього року термін повернення коштів за відпущені лікарські засоби скоротили вдвічі — з 30 діб до 15.

У 2013 році в Дніпропетровській області на ці цілі виділено державну субвенцію в сумі понад 7,2 млн грн. Наразі суб’єктами господарювання до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації подано реєстрів на суму 2,6 тис грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ir Shi  (10.09.13 18:31): Вот что процветает всегда так это аптеки! Даже в кризисные времена люди не перестают болеть и лечиться. В кризисные - даже больше. И с учетом этого, а также состояния медицины в нашей стране, людям надо думать о том, чтобы можно было позволить себе хорошего специалиста и качественное лечение. Это возможно сделать с помощью страховки от СК Уника. "Здоровье и Процветание" экономит средства, затрачиваемые на лечение, а также позволяет выбирать самостоятельно клинику для лечения. Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (05.09.13 16:21): От фармацевтические компании так рады таким проектам, сеть аптек расширили какие молодцы Відповісти | З цитатою
exses  (05.09.13 11:43): Кто знает название препаратов?
И соответственно цену со скидкой и цену в аптеке, которая не участвует в проекте?
Відповісти | З цитатою
Bvv  (04.09.13 16:44): Где можно увидеть перечень аптек, которые участвуют в этой программе? Відповісти | З цитатою
Доктор  (04.09.13 15:52): Проект не продуман, не просчитан (в отличие от капиталистов). Скидки в коммерческих аптеках для пациентов -гипертоников не востребованы, не привлекательны. Кто-то решил, что за 1-2 года (до выборов) скидками в 2-6 гривень можно решить проблему хронической гипертонической болезни. В заложниках политики оказались первичные врачи, их на административном уровне прессуют за то, что пациенты не выкупают в коммерческих аптеках препараты со скидками, за то, что не осваивается эта самая государственная субвенция. Ежедневное давление на врачей, ежедневное порицание, обвинение в саботаже. Молодые уходят, старые ждут пенсии. Дошло до того, что заставляют врачей (практически везде) навязывать препараты из списка, изменять привычное для пациента лечение под нужные лекарства, выкупать за свои деньги (или в складчину) антигипертензивные препараты. У меня уже увесистый пакет - раздать нет смысла, нужно чтоб выкупали у коммерсантов. ЗАЩИТИТЕ МЕДИЦИНУ ОТ ПОЛИТИКОВ! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті