Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
18:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відбудуться XVII Міжнародні змагання з ракетомодельного спорту на Кубок імені М.К.Янгеля

На Дніпропетровщині відбудуться XVII Міжнародні змагання з ракетомодельного спорту на Кубок імені М.К.Янгеля
У селищі Ювілейне з 29 по 30 липня поточного року відбудуться XVII Міжнародні змагання з ракетомодельного спорту на Кубок імені М.К.Янгеля.

За 23 роки це перші Міжнародні змагання з ракетомодельного спорту, які відбудуться в Україні. Чемпіонат пройде на базі аеродрому «Каменка».

Турнір проходитиме під егідою Міжнародної авіаційної Федерації (FAI) та Федерації ракетомодельного спорту України. Чемпіонат є етапом Кубку світу FAI.

У період з 18 по 20 квітня цього року в Лозанні (Швейцарія) відбулося щорічне Пленарне засідання авіамодельного комісії Міжнародної авіаційної федерації (FAI). За рішенням конференції, Україна вперше за 23 роки отримала право проведення чемпіонату Європи.

Цього року у змаганнях візьмуть участь більше 100 спортсменів з України, Казахстану, Росії, Німеччини, Білорусії, Болгарії, Польщі та Туреччини.

Гармонійне поєднання розумових та фізичних вправ на відкритому повітрі – це особливість ракетомодельного спорту. Це можливість інтелектуального розвитку, поглиблення знань з фізики, хімії, аеродинаміки, ознайомлення з технікою.

Ракетомодельний спорт поширений у більш ніж 33 країнах світу. Україна бере участь у міжнародних змаганнях з 1991 року. Федерація ракетомодельного спорту України нараховує понад 2,5 тис. спортсменів, з них близько 200 у Дніпропетровській області .

У період з 2010 по 2012 рік українська команда стала явним лідером в класах моделі ракети S4A і S9A в командному заліку. У некомандному конкурсі наші спортсмени є кращими в класі S4A. У складі української команди багато спортсменів Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова розроблена програма « Міцне здоров'я – успішне життя ». Стартом нової масштабної регіональної програми став фестиваль здорового способу життя «WorkOut Fest 2013».

У рамках цієї програми на Дніпропетровщині заплановано провести тур « Здоровий спосіб життя », у рамках якого в містах та районах області будуть проведені показові виступи та інтерактивні тренування із залученням у практики здорового способу життя широких верств населення. Особливе місце займатимуть зустрічі, майстер-класи, лекції та тренування у вузах, професійних технічних училищах і школах області.

Програмою передбачено розширення мережі спортивних майданчиків – як спеціалізованих для вуличних тренувань, так і спрощених для занять спортом у дворах. На поточний рік вже заплановано встановлення 300 таких майданчиків, у тому числі 50 – для Workout.

У вересні-жовтні на Дніпропетровщині у рамках губернаторської регіональної програми « Міцне здоров'я – успішне життя » пройде студентський конкурс соціальної реклами здорового способу життя.

Також в рамках програми в містах та районах Дніпропетровщини буде розміщена соціальна реклама, що пропагує здоровий спосіб життя і відмову від шкідливих звичок та інші заходи.

Довідка:

Ракетомодельний спорт – технічний вид спорту, у якому спортсмени змагаються у моделюванні (класи моделей ракет: S4A, S6A, S7, S8Е/P, S9A, S1A, S1В), конструюванні, підготовці моделі ракети та запуску на висоту, тривалість польоту та вид моделі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель АНД  (26.07.13 08:19): Не понимаю почему не в субботу - воскресенье? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
кп4еп  (26.07.13 07:39): а как попасть? Чёрт, всё детство мечтал записаться в кружок ракетомоделирования, но не нашёл Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Комментарий  (26.07.13 00:14): "За 23 года это первые Международные соревнования по ракетомодельному спорту, которые пройдут в Украине."
Некорректная информация! Украина впервые за 23 года выиграла право провести Чемпионат Европы по ракетомодельному спорту в 2015 году. Международные соревнования по ракетомодельному спорту на Кубок имени М.К.Янгеля (Этап Кубка мира FAI) являются традиционными и проходят с 1991 года.
Приглашаем всех на аэродром "Каменка" 29 и 30 июля! Эффектные старты и выставка уникальных моделей-копий!Ждем вас, вход свободный! Будет реактивно!
Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (25.07.13 21:21): Почудилось - ...международные соревнования по ракомодельному спорту. Я бы сПРавилась. Відповісти | З цитатою
Гуманист  (25.07.13 21:19): Пополнят экспонатами Парк Ракет.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті