Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині з’явиться «Скіфський шлях»

На Дніпропетровщині з’явиться «Скіфський шлях»
В Дніпропетровській обласній раді відбувся круглий стіл, присвячений підготовці розробки концептуальної пропозиції міждержавного проекту «Скіфський шлях: Україна - Росія - Азербайджан - Молдова: історія, що об'єднує».

Цей проект ініціювала Дніпропетровська область, за підтримки Міністерства культури та туризму України. Основна мета - створити туристичний маршрут «Скіфський шлях», на основі спільних культурних та історичних цінностей, що поєднують країн-учасниць. Приміром скіфське золото та коштовності, які є загальносвітовим брендом.

Дніпропетровський регіон має унікальну історію та культуру, частиною якої є і перебування на його нинішній території скіфських племен. Більшість царських поховань скіфів знаходять саме на Дніпропетровщині. Так, досліджуючи царське поховання під Товстою Могилою на території області знайшли нині всім відому велику нагрудну прикрасу – золоту пектораль.

- Скіфи – великий народ, чия легендарна історія не одне століття цікавить дослідників. Кочівники не називали своєю батьківщиною жодну з держав, але завдяки їм такі держави як Україна й Азербайджан мають спільну скіфську спадщину. «Степові піраміди» вже давно є візитною карткою нашого краю. Скіфські кургани будуть цікаві не лише історикам та археологам, а й туристам , - зазначив Євген Удод. – Цей проект розширить туристичний потенціал України. «Скіфський шлях» в перспективі може претендувати і на підтримку міжнародної спільноти.

Головними завданнями, яке зараз стоїть перед робочим комітетом Дніпропетровської обласної ради, до якого входять відомі усій Україні історики, археологи та краєзнавці Дніпропетровщини – опрацювати та скласти достовірну інтерактивну туристичну карту маршруту «Скіфський шлях» та проведення археологічних розкопок на території області.

Довідка:

Резолюцію щодо розвитку міжкультурної співпраці за скіфською тематикою, було прийнято в ході круглого столу присвяченого періоду кочівних цивілізацій у Придніпров'ї, що відбувся у Дніпропетровській обласній раді в березні поточного року. В засіданні взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі, а також науковці з України та Азербайджану.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

1  

Валяю дурака  (09.07.13 13:28): А где же наш глубокоуважаемый гид на байке?
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті