Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 01 липня 2024
11:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині створюється мережа центрів денного перебування для дітей-інвалідів

На Дніпропетровщині створюється мережа центрів денного перебування для дітей-інвалідів
Серед пріоритетних завдань, що стоять перед органами влади є охоплення особливим піклуванням дітей, які мають проблеми зі здоров'ям. Одним із шляхів вирішення цього питання Глава держави вважає створення у всіх регіонах Центрів денного перебування для дітей-інвалідів.

У Дніпропетровській області 10 реабілітаційних центрів для дітей-інвалідів вже створені на базі закладів охорони здоров'я, 32 центри – на базі закладів освіти і науки та 5 відділень соціальної реабілітації дітей-інвалідів - при територіальних центрах Ленінського району Дніпропетровська, Дніпровського та Баглійського районів Дніпродзержинська, Новомосковська, Тернівки. У Саксаганському та Дзержинському районах Кривого Рогу у 2012 році створено комунальну установу «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

Губернатор Дмитро Колєсніков поставив завдання керівникам міст та районів області розширити діючу мережу таких центрів. Наразі проводиться аналіз потреб створення таких центрів у містах та районах області, ведеться пошук оптимальних шляхів по їх створенню. Один із варіантів реалізації цього завдання – створення центрів денного перебування для дітей інвалідів на ба з і існуючих територіальних центрів.

«Робота таких спеціалізованих закладів дозволить залишати в ньому дитину-інваліда на час, поки батьки на роботі, і забезпечить її виховання під професійним наглядом. Тобто батькам, які працюють, не обов'язково влаштовувати дитину-інваліда на тривалий час в інтернат. Необхідний догляд така дитина отримає у спеціалізованих центрах, а ввечері повертатиметься додому до батьків», – сказав Дмитро Колєсніков.

У центрах денного перебування для дітей-інвалідів надається допомога особам з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями і розумовою відсталістю в оволодінні побутовими навичками, проводяться заняття з логопедами, психологами, психотерапевтами. Це і корекційно-відновлювальні заняття, заняття з лікувальної фізкультури, масажу, сенсорної інтеграції, логопедії, ритміки, соціально-побутової та просторової орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, соціально-психологічної адаптації та трудової реабілітації. Також у таких центрах інформаційно-консультативну допомогу можуть отримати батьки дітей-інвалідів.

Довідка:

Наразі у Дніпропетровській області на повному державному забезпеченні в інтернатних закладах утримується 3956 підопічних, з них у дитячих будинках інтернатах – 604 дитини - інваліда.

Загалом на обліку у місцевих органах праці та соціального захисту населення регіону перебуває 183,6 тис. людей з інвалідністю, у тому числі 1 1,5 тис. дітей –інвалідів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (41)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті