Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 05 липня 2024
19:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Продовжуеться впровадження енергоефективних технологій та використання альтернативних джерел енергії

|«« «« »» »»|

Голова обласної ради Євген Удод провів засідання координаційної ради з питань виконання спільного проекту «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини», участь в якому взяли представники Агентства США з міжнародного розвитку ( USAID ) Філіп Грін та Андрій Нестеренко, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях та представник компанії ДТЕК Анатолій Соловйов.

Під час зустрічі обговорено подальшу взаємодію між Фондом та Дніпропетровським регіоном, питання впровадження енергоефективних технологій та використання альтернативних джерел енергії.

Відкриваючи засідання, голова обласної ради Євген Удод висловив впевненість у тому, що спільні зусилля обласної влади, місцевих громад та бізнесу, зокрема компанії ДТЕК, за експертної та ресурсної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку дозволять досягти серйозних результатів у модернізації та підвищенні енергоефективності. Також він зазначив, що зараз ведеться активна робота з інтеграції напрямку скорочення парникових викидів та підвищення енергоефективності до Плану реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини до 2015 року.

У 2012 році, завдяки участі у проекті «Чиста енергія», пілотні райони Дніпропетровської області отримали кошти для реалізації демонстраційних проектів з енергозбереження. Фондом Східна Європа у 2012 році на реалізацію даних проектів було виділено 600 тис.грн. Таким чином, у Апостолівському, Верхньодніпровському, Синельниківському, Магдалинівському, Петропавлівському та Солонянському районах проведено реконструкцію опалення, встановлено енергозберігаючі вікна та двері у дитячих садках та школах.

Також у лютому 2012 року на Дніпропетровщини стартував черговий проект з енергоефективності, бюджет якого склав понад 250 тис.євро. Завдяки йому у Зеленодольську реалізується модель енергоменеджменту та модернізації міських систем теплопостачання.

- Побудова дієвої енергоефективної стратегії на Дніпропетровщині – це стратегія майбутнього розвитку нашого регіону шляхом інноваційного розвитку. Наша мета – посилення енергетичної незалежності та розвиток відновлювальної енергетики. Вічні джерела енергії, до яких відносяться сонце, вітер, вода – є найдешевшими і найекологічнішими. А правильне використання енергоефективних технологій дозволяє значно знизити затрати на газ та електроенергію, - зазначив Євген Удод.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях представив основні досягнення проекту за 2012 рік, який видався насиченим на події та заходи, зокрема, було проведено інтенсивну тренінгові програму для представників місцевих органів влади.

Координаційна рада затвердила план реалізації проекту на 2013 рік. Основними напрямками проекту стануть оцінка ефективності реалізованих демонстраційних проектів, організація ознайомчих візитів на демонстраційні об‘єкти та буде проведено підсумкову національну конференцію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Lexone  (26.02.13 14:32): К сожалению альтернативная энергия очень дорога и громоздка. И врядли полностью вытеснить традиционную. Но все же считаю необходимо внедрять эти технологии так как ресурсы конечны и это главная проблема, вторая это экологическая безопасность не менее важная. В заключении если подвести итог если рассматривать долгосрочные периоды 100ми лет то традиционной энергетике еще жить недолго осталось! Відповісти | З цитатою
Энергетик  (25.02.13 22:16): Советская власть, а поверте там дятлов не было, еще в 20-е годы с арифмометром обсчитала эффективность всех источников энергии и пришла к неутешительному выводу - вода и уголь. Впоследствии мазут, газ и ядерный процесс. Все. Остальные виды альтернативной энергии фантазии. Принцип добычи орехов из шоколада. Потому был ГОЭЛРО, потому развивали тепловую энергетику. Сегодня ничего не изменилось. Еще есть термоядерный синтез, но ТОКАМАК почил в Бозе. Відповісти | З цитатою
Lexone  (25.02.13 15:37): Какая альтернативная энергия? Ахметов не допустит это внедрение или сам приложит к этому руку, хорошо хоть до Атома не дорвался и не дорвется но вполне может составить конкуренцию. Вся так называемая эффективность заключается на его станциях в том что ремонтируется старое оборудование и частично устанавливается новое. Существенной модернизации станции не подвергнуться по крайней мере еще лет 10. Даже фундаменты не дают сносить под новое оборудование. Трахайтесь как хотите но ставте на старый. Відповісти | З цитатою
Совесть спит  (25.02.13 10:35): Вся программа так называемого "енергосбереження" нашей городской и областной верхушки построена на ОТКАТАХ!!!
Для кооперативного дома на два подъезда, в рамках данной программы, на установку ДВУХ м/п дверей и ВОСЬМИ м/п окон в подъездах смету там составили аж на... 37 ТЫС. ГРН!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ну и "лица" же у них протоколь  (25.02.13 10:30): Ну и "лица" же у них протокольные!.. Відповісти | З цитатою
Гога  (22.02.13 10:44): Во первых, если статья на русском, то не ДТЕК, а ДТЭК. Во вторых ДТЭК - Ахметов. Крупнейший энергетический монополист в Украине, захвативший (пардон, "купивший") право на экспорт эл.энергии, завладевший за последние 3 года крупнейшими областными энергокомпаниями. Немного из новостей: "..Украина дотирует ДТЭК..";"...Отмена дотационных сертификатов ложится тяжким бременем на плечи конечного потребителя — всех промышленных предприятий страны и увеличивает сверхприбыли ДТЭК от монопольного экспорта электроэнергии...";"...ферросплавные заводы закрываются из-за цен на электроэнергию.."; и т. д.. И в конце конкретно о городе: по выбросам вредных веществ на первом месте - Приднепровская ТЭС (Ахметов). И вот он, Ахметов, вместо производства и продажи за бугор электроэнергии полученной с помощью дешевого угля с собственных шахт, начнёт внедрять альтернативные источники? Ха-ха. А может он парниковыми выбросами озабочен? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Н-й  (21.02.13 21:23): "Продолжается внедрения энергоэффективных технологий и использование альтернативных источников энергии"-и это нам предлагают" удоды"!Он скорее всего внебрачный сын Азарова! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
946  (21.02.13 19:41): Бла-бла-бла... Создают видимость бурной деятельности. Відповісти | З цитатою
гость  (21.02.13 17:37): В соседней Польше в Подкарпатском воеводстве есть город Новая Демба с 12 тысячами населения.Интересен город тем, что более 10 лет отопление и горячую воду получает от экологически чистой котельной, которая не потребляет ни грамма газа и угля, т.к. работает на местном растительном сырье. Главный источник топлива - 300-гектарная плантация заболоченной местности, на которой растёт быстрорастущая верба! Попутно сжигается весь растительный мусор города, внося этим свой вклад в настоящую, не бумажную, энергетическую независимость города и страны. Завидно... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (53)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (8)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (7)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (5)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (4)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті