Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина відзначає 24-річчя виведення радянських військ з Афганістану

|«« «« »» »»|

15 лютого, у річницю виведення радянських військ з Афганістану, Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав та пам'ять тих, хто не повернувся з «гарячих точок» планети.

За ініціативою віце-прем'єр-міністра України, голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександра Вілкула у рамках проекту «Вдячність поколінь» у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Орджонікідзе, Верхньодніпровську та у інших містах і районах області пройшли мітинги пам'яті й Уроки мужності, приурочені до 24-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану.

- Наші земляки проливали кров не лише в Афганістані. Тисячі українців виконували інтернаціональний обов'язок по всьому світу. Нести світ і спокій в охоплені полум'ям війни куточки земної кулі - це акт високого благородства. Ми цінуємо мужність усіх, хто ризикував своїм життям, захищаючи ідеали світу, добра і справедливості на усій планеті, - сказав з нагоди події віце-прем'єр-міністр, голова Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександр Вілкул.

15 лютого голова обласної ради - перший заступник голови обласної організації Партії регіонів Євген Удод взяв участь в урочистому мітингу та панахиді по загиблих воїнах у Храмі ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих» у Кривому Розі.

Разом з представниками Криворізької міської партійної організації, ветеранами війни в Афганістані, членами сімей загиблих він поклав квіти до пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам, відзначивши сміливість та професіоналізм українських воїнів, що виконували свій інтернаціональний обов'язок у багатьох локальних конфліктах по всьому світу

- Складно переоцінити мужність і благородство людей, які несли мир, порядок і справедливість у країни, охоплені полум'ям війни. За десять років, з 1979 по 1989, дорогами Афганістану пройшли більше 13 тисяч жителів Дніпропетровщини, 212 з них загинули, 811 стали інвалідами. З численних локальних війн наші інтернаціоналісти винесли не лише неоцінимий бойовий досвід, але й особливий дух братерства, який об'єднує їх і в мирному житті, - сказав Євген Удод.

За словами Євгена Удода, останніми роками при активній підтримці Президента Віктора Януковича, віце-прем'єр-міністра України, голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександра Вілкула значно посилилася увага до питань соціального захисту ветеранів війни і інвалідів.

Яскравим прикладом цієї системної роботи є Храм ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих» у Кривому Розі, присвячений пам'яті воїнів, загиблих в локальних війнах на території інших країн, який був побудований за підтримки Олександра Вілкула.

- Постійна підтримка громадських організацій, які об'єднують воїнів-інтернаціоналістів, є важливим напрямом нашої діяльності, яку ми будемо продовжувати і надалі, - відзначив Євген Удод.

Хвилиною мовчання учасники мітингу ушанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів. На честь їх подвигу був даний святковий салют. Після мітингу усіх гостей чекала польова кухня з традиційною армійською кашею.

Довідка:

Духовно-патріотичний комплекс у Кривому Розі - унікальний для України пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам. Розташований на території близько 1 га, він включає Храм на честь ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих», пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам та музей військово-патріотичної слави.

У жовтні 2010 року в приміщенні Храму відкритий Духовно-патріотичний центр ім. Мученика Євгенія Родіонова, організований музей бойової Слави, до експозиції якого увійшли макети зброї, листи до рідних та друзів, предмети побуту і особисті речі земляків, загиблих в локальних війнах на території інших країн. У програмі роботи центру - проведення військово-патріотичних ігор «Зірниця», виховання молоді у дусі патріотизму, підготовка юнаків до служби в армії. У нижній частині Храму розміщені експозиції музею локальних воєн, обладнаний навчальний клас для занять.

У 2011 році за сприяння Олександра Вілкула на території Храму розпочато будівництво Місіонерського центру Криворізької єпархії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


удот  (15.02.13 21:18): а что и я там был ! Відповісти | З цитатою
Тактический ядерный пингвин  (15.02.13 16:15): Вечная память не вернувшимся из Афгана . Відповісти | З цитатою
Пахло  (15.02.13 14:11): Без инициативы хомяка-открывашки скоро и не по...реш. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті