Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Пройшов ювілейний XX Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва»

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровському академічному театрі російської драми ім. М. Горького з благословення Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея пройшов ювілейний XX Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».

Зі словами вітання до учасників фестивалю та глядачів звернувся голова обласної ради Євген Удод.

- Цей фестиваль давно переступив рамки регіонального і навіть національного. Адже для щирої віри й сердечної молитви не існує кордонів. Я твердо переконаний, що привнесення духовності у життя суспільства сприяє збереженню та розвитку найвищих людських цінностей. Наша історія невіддільна від православних народних традицій, щиросердечних молитов, церковних піснеспівів та від християнських цінностей. Це позиція нашого Президента Віктора Януковича. Ми зберігаємо ці цінності, сприяємо поширенню їх у суспільстві. Адже віра, надія й любов є основою нашого життя, - сказав Євген Удод

На Дніпропетровщині приділяється особлива увага відродженню духовних традицій та збереженню гармонійних міжконфесійних стосунків. Протягом останніх трьох років в області побудовано 30 нових храмів, відроджено понад 350 парафій. Ведеться масштабна реконструкція перлини козацької історії регіону – Свято-Троїцького храму у Новомосковську.

- Цей фестиваль завершує новорічні та різдвяні свята у нашому регіоні. Я вдячний усім, хто бере у ньому участь, хто своїми молитвами підтримує нашу землю та її мешканців. Щиро вірю, що багатоголосся різдвяних пісноспівів та Господнє благословення стануть захисним оберегом Дніпропетровщини на увесь 2013 рік, - зазначив Євген Удод.

У програмі ювілейного фестивалю взяли участь колективи-переможці за всю 20-річну історію фестивалю. Критерієм оцінки програми поряд з загально-музичними вимогами стали рівень володіння колективами церковно-богослужбовим стилем, оригінальність аранжування творів, рівень виконавчої майстерності, культура хорового співу, зовнішній вигляд учасників. Оцінювачем професіоналізм виконавців стало журі під керівництвом митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея.

Доповненням фестивалю традиційно стала православна виставка-ярмарок «Православна Дніпропетровщина", в рамках якої відбувся форум православної громадськості Дніпропетровської області, де мали можливість зустрітися представники різних православних центрів, клубів, рухів, громадських організацій та благодійних фондів Дніпропетровського регіону.

Довідка:

За 20-річну історію проведення фестивалю Різдво Христове прославляли близько 11 тисяч дітей, 23 тисячі дорослих учасників з 45 міст України, Білорусі, Росії, Молдови. Кількість колективів-учасників за 20 років збільшилася практично в 10 разів - спочатку їх було всього 8, пізніше - 14, 18, 22. У ХХ фестивалі беруть участь понад 80 колективів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ГРАМОТЕЙ  (25.01.13 14:05): Рождество Христово, именно так пишутся эти слова , а не как в справке внизу этой статьи Рождество хритовое, да ещё и с маленькой буквы.
А по поводу "прошел фестиваль", наверное хотели написать "пришел" :)
Відповісти | З цитатою
Власта  (25.01.13 13:51): Как это прошел? Фестиваль только начался, закрытие 27 января в 13.00. Відповісти | З цитатою
ФЕСТИВАЛЬ  (25.01.13 12:54): Рождественский фестиваль проходит с 24 по 27 января включительно в театре им.Горького, вход беспланный. Відповісти | З цитатою
ИНТЕРЕСНО  (25.01.13 12:30): Как прошел, он же только начался !!!
Слово "прошел" можно будет использовать с понедельника !
Відповісти | З цитатою
!  (25.01.13 10:31): Фестиваль ,между прочим, ещё продолжается. Админы, когда информация будет уже корректной и достоверной ? Відповісти | З цитатою
ночной дозор  (25.01.13 04:19): Изначально хорошее мероприятие... могло бы быть.
А на практике получилась очередная пиар-акция ПРасов и московской РПЦ.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті