Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
02:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підтримка родин усиновлювачів

Підтримка родин усиновлювачів
Дмитро Колєсніков: «Родині, яка вирішила всиновити дитину, гарантована підтримка влади».

Жителька Дніпропетровська Людмила Іванець довгий час працювала вихователькою у дитячому будинку. Зрозумівши, що інтернатна система не спроможна дати дитині достойне виховання, жінка вирішила взяти до себе у родину кількох дівчат із дитбудинку. Виховання дало свої результати – і колись замкнені, невстигаючі в школі дівчата, сьогодні мають широке коло захоплень: ходять у туристичні походи, займаються танцями, малюванням та плетінням з бісеру. Троє із вихованок Людмили Іванівни отримують губернаторську стипендію за високі досягнення у навчанні. Наразі Людмила Іванець виховує 9 дівчаток. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков завітав до дружньої великої родини Іванців.

«Характер людини, її життєві принципи та, навіть, майбутня доля, великою мірою залежить від любові, яку вона отримала в дитинстві. Тому одне з основних завдань, які сьогодні стоять перед суспільством та владою, це забезпечити комфортні умови для виховання дітей у родині. Людмила Іванець, як і сотні батьків Дніпропетровщини, які взяли прийомну дитину до себе у родину, - це гідний приклад людської та громадської відповідальності», - сказав Дмитро Колєсніков.

На Дніпропетровщині започаткована система європейських стандартів захисту прав дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для цього в області у рамках регіонального проекту «Родина для дитини» реалізується комплекс заходів щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення.

Всього на Дніпропетровщині вже створені і працюють 101 ДБСТ та 352 прийомні сім'ї. Завдяки цьому родину і батьків отримали 1 тис 303 дитини.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков наголосив, що на даному етапі важливо зафіксувати вагомі результати минулих років та дати новий сильний поштовх, який стане вирішальним у розвитку сімейних форм виховання та усиновлення. 2013 рік повинен стати переломним у реалізації програми «Родина для дитини». Цього року стоїть завдання скоротити кількість дітей, що перебувають в інтернатах з 1070 до 500. Для цього важливо зосередити увагу на роботі з майбутніми усиновлювачами та батьками-вихователями ДБСТ та прийомних сімей.

«Родина, яка вирішила взяти дитину з дитячого будинку до себе в родину повинна відчувати підтримку як влади, так і спільноти батьків-вихователів, які вже мають досвід усиновлення чи створення ДБСТ.Я знаю, що на Дніпропетровщині вже склалася добра традиція взаємодії та взаємопідтримки батьків-вихователів. Проте такої підтримки потребують і ті родини, які тільки збираються прийняти до себе дитину», - підкреслив Дмитро Колєсніков.

Губернатор поставив завдання профільним управлінням облдержадміністрації ефективно сприяти обміну досвідом батьків-вихователів зі стажем та тих батьків, які тільки збираються стати вихователями. Він високо оцінив громадську роботу Людмили Іванець, яка три роки разом з іншими батьками-вихователями проводить активну роботу з родинами, які вже наважилися чи тільки збираються взяти родину з дитячого будинку в свою родини.

«Як колишня вихователька дитячого будинку, я як ніхто інший розумію різницю з вихованням дитини вдома, у родині. На жаль, я не можу взяти всіх дітей, які цього потребують, в свою родину. Проте я можу поділитися досвідом, допомогти порадами та власним прикладом тим батькам, які вирішили або замислюються над тим, щоб взяти дитину в родину», - сказала мати-вихователька Людмила Іванець.

Довідка:

У 2009 році Людмила Іванець, Андрій Пінчук, Ніна Лискіна та Валентина Іонова створили Дніпропетровську обласну благодійну організацію «Сяйво веселки». Організація займається наданням підтримки сім'ям, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, популяризацією сімейних форм влаштування, обміном досвідом щодо виховання дітей.

Адреса:

49000 м . Дніпропетровськ, в ул. Красна, 3-а

Телефон: ( +38056 ) 732-48-07 , 789 06 60

E-mail: [email protected]

Сайт: http://deti.dp.ua/

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Ольга  (14.01.13 14:53): Здесь нет особой красота,она ни каждому даётся.Здесь человек простой души и сердце в нём простое бъётся...Низкий Вам поклон Людмила Иванец!!! Відповісти | З цитатою
Чёрная ж ОПА  (13.01.13 21:36): Смотрит мне в душу улыбчивый взгляд... А посещать для поддержки будет сугубо женские ПРиюты? Відповісти | З цитатою
Отец  (13.01.13 11:33): Усыновлю Виктора Федрыча! Відповісти | З цитатою
Пап римский  (13.01.13 01:58): «Характер человека, его жизненные принципы и, даже, будущая судьба, в большой мере зависит от любви, которую он получил в детстве. »
Любить детей и курица умеет (цитата).
Увы. На характер и "даже судьбу" влияет совокупность массы факторов. Любовью (воспитанием, образованием, условиями, собственным примером и т.д.) не перекроишь и не обуздаешь наследственность, родительские гены.
Відповісти | З цитатою
semenar  (12.01.13 17:36): У самого ребенок под опекой. Сирота. Государство платило около 3000 гривен в месяц, с октября резануло до 2200. Дело не в деньгах, все они шли на откладывание на квартиру, но сам факт "покращення" на лице власти. Відповісти | З цитатою
Андрей  (12.01.13 12:20): Я не могу знать всех ньюансов об усыновлении,но у меня знакомая помогает иностранцам из больших и хороших семей брать к себе в семьи детишек..Она когда начала с этим всем работать,она чуть сума не сошла! Говорила что там нужно столько уплатить денег,что просто ...
Справки то такое ещё,но отдавать хотят процентам 10-15 нормальным родителям,остальным просто без причины отказывают!И они возвращаются в суровые будни ДЕТДОМА!
Відповісти | З цитатою
ДК ПРовозостроитель  (11.01.13 18:20): Сокращение - мать учения. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті