На вигляд - звичайний пластилін. Насправді - марципан, якому можна надати будь-якої форми. З еластичного коржика Олена вирізає пелюстки. Десять хвилин - і солодкий мак готовий. На кілька годин квіти залишають у холодильнику. Коли застигнуть - "садять" на торт.
Марина Коваленко, учасниця конкурсу (Кривий Ріг):
- Расправить примятости на самих лепестках, и тогда роза будет выглядеть очень естественно.
Свій торт Марина готувала два дні. Коржі - бісквітні, крем - масляний. Все інше - марципани та розтоплений шоколад. Зізнається: найскладніше було зробити прикраси. Конкурсантки кажуть: з першого разу солодкі фігурки - виходять мало в кого.
Полина Колпакова, учасниця конкурсу (Павлоград):
- Шоколад ломается, крошится, тонкий - очень деликатная работа. Я их научилась делать где-то за неделю - ну, хорошо так, чтоб не отпадали.
У складі журі - і викладачі, і керівники кондитерських підприємств. Не приховують: приглядають на своє виробництво майбутніх робітників. У тортах оцінюють - і смак, і вигляд, і складність виконання.
Светлана Висоцька, голова жюрі, керівник кондитерського цеху фабрики:
- Смотришь - вроде каждый красивый по-своему, но когда уже вникаешь - видишь, где очень красиво, а где надо немножко подержать, поучиться. Именно ювелирность, умение, держание корнетиков.
Переможця визначать наступного дня. А після цього - конкурсними роботами разом і поласують.
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |