Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 16 мая 2024
09:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Продолжается общественное обсуждение предложений по внесению изменений в Правила дорожного движения

Продолжается общественное обсуждение предложений по внесению изменений в Правила дорожного движения
Департаментом ДАІ МВС України та ЦБДРта АС при МВС України узагальнено пропозиції та зауваження до проекту змін та доповнень до Правил дорожнього руху України. Для більш грунтовного опрацювання усіх наданих пропозицій їх зведена таблиця пропонується для повторного обговорення.

Необхідність внесення змін та доповнень до Правил дорожнього руху викликана насамперед тим, що 24 вересня 2008 року Верховною Радою України прийнято Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

Вказаним Законом внесено ряд суттєвих змін та доповнень до 14 Законів України, при цьому найсуттєвіші зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух".

Так, зокрема Закон "Про дорожній рух", відповідно до вимог Європейської Конвенції про дорожній рух, доповнено новими категоріями транспортних засобів А1, В1, С1, D1, D, ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE, Т та внесено обмеження щодо можливості отримати право на керування автобусами, трамваями і тролейбусами (категорії D1, D, D1E, DE, Т) особам, які не досягли 21-річного віку.

Оскільки ПДР встановлюють порядок дорожнього руху на території України відповідно до Закону України "Про дорожній рух", а існуюча редакція Правил розроблена та затверджена Кабінетом Міністрів Україні у 2001 році і до неї внесено низку змін та доповнень (10 змін та доповнень, 4 з них у 2009 році), а також крім цього внесено зміни та доповнення до ряду інших нормативних актів у сфері організації та забезпечення безпеки дорожнього руху, допуску громадян до участі у дорожньому русі, керівництвом Департаменту ДАІ МВС у 2009 році було прийнято рішення щодо підготовки змін до існуючої редакції Правил.

При цьому враховувалося і те, що в Україні буде проходити Євро-2012, що також вимагає внесення певних змін та доповнень до ПДР, у тому числі запровадження нових видів інформаційних знаків про туристичні об'єкти тощо.

Підготовчі роботи з розроблення відповідного проекту розпочалися восени 2009 року і були сконцентровані на зборі та узагальненні відповідних пропозицій, що надавалися широкою громадськістю та фахівцями у даній сфері.

Ураховуючи вимоги Кабінету Міністрів України щодо громадського обговорення проектів законодавчих актів, що мають важливе суспільне значення і стосуються прав та обов'язків громадян, перші пропозиції змін до ПДР були розміщені на офіційному сайті Департаменту ДАІ у грудні минулого року.

Після отримання значної кількості пропозицій, у червні цього року на офіційному сайті Департаменту ДАІ розміщено новий варіант змін, які пропонувалися для обговорення серед громадськості та фахівців.

Зокрема, свої пропозиції надали: Донецький юридичний інститут, Міністерство транспорту та зв'язку, Міністерство сім'ї, молоді та спорту, Харківське науково-виробниче підприємство "Світлофор", асоціація автоперевізників м. Луганська, АсМАП, асоціація велосипедистів м. Києва, Українська рада автомобілістів, Луганське обласне відділення професійної спілки таксистів України, окремі громадяни.

При цьому необхідно зазначити, що розміщені на сайті ДДАІ пропозиції змін не є офіційною позицією МВС, у тому числі Департаменту ДАІ, оскільки складаються з пропозицій, що надійшли для громадського обговорення від різних суб'єктів процесу.

Пропозиції та зауваження до проекту змін та доповнень до Правил дорожнього руху України були узагальнені Департаментом ДАІ МВС України та ЦБДРта АС при МВС України. Для більш грунтовного опрацювання усіх наданих пропозицій їх зведена таблиця пропонується для повторного обговорення.

Надіслані пропозиції умовно можна розділити на три групи:
- зміни, зумовлені необхідністю приведення ПДР у відповідність до інших нормативних актів (питання допуску до керування окремими категоріями транспортних засобів, порядку їх реєстрації тощо);
- зміни, запропоновані зацікавленими організаціями та громадянами на підставі практичного досвіду застосування ПДР (питання організації проїзду перехресть, велосипедного руху у межах проїзних частин, застосування освітлювальних приладів, технічного стану транспортних засобів тощо);
- зміни, спрямовані на розширення функціональності дорожніх знаків та дорожньої розмітки та удосконалення порядку їх застосування (запровадження нових видів знаків та розмітки, зокрема знаків для велосипедистів, інформаційних знаків про туристичні об'єкти тощо).

Всього надано понад 700 пропозицій стосовно 307 окремих положень Правил дорожнього руху, з яких 267 стосуються внесення змін до чинних положень ПДР та 40 стосуються внесення до ПДР нових положень (доповнення переліку термінів у пункті 1.10, конкретизація вимог щодо організації руху велосипедистів проїзною частиною, запровадження нових дорожніх знаків та розмітки).

Про актуальність та гостроту проблематики внесення змін до Правил дорожнього руху свідчить те, що до цього часу продовжують надходити нові матеріали. Серед них, є пропозиції щодо продовження строку громадського обговорення проекту змін до Правил на два - три місяці.

Зауваження та пропозиції до зазначеної таблиці узагальнених змін та доповнень до Правил дорожнього руху надсилати на адресу ЦБДРтаАС при МВС України (вул. Інститутська, 29-а, м. Київ, 01024) e-mail: [email protected]

Gorod.dp.ua на Facebook.


хи хи  (13.07.10 09:43): а можно где то прочитать расшифровку этих новых категорий особенно которые начинаются с B1 , ладно там категория А (мотоциклы) и А1 (мопеды моторолеры) а что такое сотальные категории , это машины с моторчиками от мопедов и моторолеров ??? так получается ? как всегда очередной бред Ответить | С цитатой
Витос  (13.07.10 09:41): Меньше бы в кустах ховались, а больше бы проводили профилактических действий. Разъясняли бы и помогали бы водителям, а то там где стоит гаишник-----обязательно создан затор, потому что он не успевает с водил лове собирать...Очередь Ответить | С цитатой
сосед  (12.07.10 20:55): Во всей европе ,при остановке авто полицией,водитель не имеет права даже убирать руки с руля.Хочу посмотреть,что гайцы будут делать при наплыве болейщиков на евро.Все у нас как в анегдоте через Ж. Ответить | С цитатой
Paha  (12.07.10 14:51): Все не как немогут нагребсти себе денег ... щуки !!!
То им штрафы повысь то ип категории не нравятся ...
одним словом щуки !!!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте