Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 16 мая 2024
15:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровске состоялась презентация проекта повышения конкурентоспособности региона

В Днепропетровске состоялась презентация проекта повышения конкурентоспособности региона
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання Ради Регіону, на якому було презентовано проект підвищення конкурентоспроможності регіону. Розробка проекту та його подальше впровадження здійснюється у співпраці із Фондом «Ефективне управління» та міжнародною консалтинговою компанією Monitor Group.

Засідання Ради Регіону проходило у форматі «круглого столу». На ньому були присутні представники органів місцевого самоврядування, голови районних держадміністрацій, представники бізнесу, громадських організацій, експерти в усіх галузях і сферах економіки та суспільно-політичного життя.

Олександр Вілкул наголосив, що це засідання Ради Регіону – «історична подія», бо є «внеском у всеукраїнське формування стратегічного бачення економічного розвитку регіонів».

«Говорячи про Стратегію розвитку регіону, я не хочу мати на увазі якийсь величезний документ «про все і ні про що», яскраво презентований для галочки. На жаль, усі спроби розвивати «все і відразу» в нинішніх економічних реаліях - проект утопічний. Ми обрали зовсім інший шлях. Ми шукаємо в області «локомотивні точки зростання» - ті кілька сфер, які автоматично по технологічному ланцюжку запускають розвиток у суміжних сферах» - пояснив голова Дніпропетровської облдержадміністрації суть кластерного підходу в розвитку економіки, який буде запроваджено в області найближчим часом.

Олександр Вілкул також пояснив, що на першому етапі цих «локомотивних» стратегічно пріоритетних сфер буде обрано дві-три.

«Визначення «пілотних» стратегічних кластерів і реалізація низки проектів всередині кластерів - це будуть наші перші стратегічно вивірені кроки з розвитку області»,- зазначив голова облдержадміністрації.

Партнер Monitor Group Ендрю Сворт розповів, що до жовтня 2010 року будуть визначені пріоритетні кластери зі значним потенціалом підвищення конкурентоспроможності Дніпропетровської області, які стануть основою для розробки та впровадження стратегії економічного розвитку регіону. «Перевагу буде надано кластерам, в яких задіяно безліч як дуже великих, так і середніх і дрібних підприємств. Розвиток цих кластерів буде сприяти збільшенню кількості робочих місць в області », - повідомив Ендрю Сворт.

Директор Фонду «Ефективне управління» Наталія Ізосімова пояснила зацікавленість у проекті в Дніпропетровській області тим, що саме цей регіон наразі є найбільш перспективним, бо посідає 2-ге місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України.

«Після глибокого аналізу конкурентоспроможності практично всіх регіонів, фахівці Фонду визначили Дніпропетровську область як найбільш бажаного кандидата для початку реалізації нового регіонального проекту Фонду. Незважаючи на кризу, в 2010 році Дніпропетровській області вдалося піднятися на 10 позицій у міжнародному рейтингу і стати лідером серед областей України. У цьому році регіон посів провідну позицію за показником співвідношення валового регіонального продукту на душу населення з результатом, який перевищує середнє значення по Україні майже вдвічі», - зазначила вона. За словами Наталі Ізосімової, Дніпропетровська область випередила чотири країни-члена ЄС - Румунію, Латвію, Грецію, Болгарію і одну країну-учасницю СНД Казахстан.

Довідка:

Фонд «Ефективне Управління»
Фонд «Ефективне Управління» (www.feg.org.ua) був створений з ініціативи Ріната Ахметова в 2007 році для розробки і реалізації проектів і програм, спрямованих на довгостроковий розвиток української економіки. Ця організація покликана сприяти досягненню суспільно-політичного консенсусу по основних напрямках реалізації програм економічних перетворень. Для вирішення цих завдань фонд залучає провідних вітчизняних і закордонних експертів з бездоганною репутацією. Незалежність організації гарантує Міжнародна Консультативна Рада, до якої входять відомі громадські і політичні діячі різних країн. У їх числі колишній прем'єр-міністр Канади Кім Кемпбелл, колишній сенатор США Лінкольн Чафі, колишній президент національного банку Угорщини Джорджі Шурані, керуючий директор українського офісу міжнародного інвестиційного банку Morgan Stanley Ігор Мітюков. Міжнародна Консультативна Рада бере участь у формуванні стратегії фонду, допомагає вибирати пріоритетні проекти, а також представляє організацію в Україні та за кордоном.

Monitor Group
Міжнародна консалтингова компанія «Monitor Group» (www.monitor.com) працює зі світовими провідними корпораціями, урядами і організаціями соціального сектору, допомагаючи їм вирішувати найбільш важливі завдання. Вона має величезний досвід реалізації проектів, спрямованих на підвищення економічної конкурентоспроможності регіонів. Останні 20 років компанія працювала над більш ніж 175 проектами у 58 країнах, аналізувала й розробляла стратегії економічного розвитку в регіонах і країнах по всьому світу.
Monitor Group була створена в 1983 році шістьма підприємцями, включаючи професора Гарвардської Школи Бізнесу Майкла Портера, і покликана вирішувати проблеми з метою досягнення стійкого зростання. Її штаб-квартира знаходиться в Кембриджі, штат Массачусетс. У компанії працює більше 1500 співробітників у 22 країнах в усьому світі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


пчелка  (09.07.10 13:07): Нельзя быть такими злыми.
Виктор Федорович наводит в стране порядок.
Ему нужна наша поддержка иначе оранжевые снова придут к власти.
Вы же не хотите снова увидеть Ющенко и его команду.
Неужели еще не устали от того бардака,который они устроили.
Посмотрите на народную поддержку Партии Регионов.
Не зря же,даже мэр Куличенко вступил в ряды ПР.
Мы с каждым днем живем лучше и лучше,но вы не хотите этого замечать.
А ведь скоро выборы и от вас всех зависит как мы будем жить дальше.
Ведь даже дети в детских садах и первоклашки,слагают стихи с благодарностью Виктору Федоровичу.
Значит ваши дети,лучше вас знают,что жить стало лучше.
ПР разогнало всех воров из Горсовета,навело порядок с землей.
Это вам будут давать квартиры и пособия.
Никто не отменил льгот,а даже их увеличили.
Трезвомыслящие люди сделали свой выбор.
И этот выбор Виктор Федорович!
Честный политик и лидер нашей нации. который добился,что каждый человек стал жить лучше.
С днем рождения и долгих лет
Ответить | С цитатой
11  (08.07.10 20:38): Во сколько обойдется бюджету области эта фигня? Ответить | С цитатой
С.Ю.Беляков  (08.07.10 01:09): скинхед, Местами хорошо сказано. Ответить | С цитатой
скинхед  (07.07.10 14:37): Прогибается губерок перед Ринатовской кодлой, чё в Днепре мало спецов по экономике, не надо было гарвардско-кембриджских амеров подтянуть. Своей башкой ваще не пользуется. Типа амерам нуна экономрост в Украине, окстись губерок, они нас видали у грабе у бэлых тапках и только в качестве сырьевого придатка и напряга для Расеи. Ты б лучше бабло с бигбордов на грантовые степухи детям с нехилым айкью и тощим родительским карманом перенаправил и глядиш годков через децл мы имели бы в виду Штаты, Расею и Китай с Еврозоной впридачу. Ответить | С цитатой
Edw@rd  (07.07.10 14:27): "Олександр Вілкул наголосив, що це засідання Ради Регіону – «історична подія»" Теперь история Украины будет делиться на довилкулскую эпоху и эпоху вилкулского периода. А наши дети в песнях будут воспевать дедушку Вилкула))) (и его великих предков) Ответить | С цитатой
ю  (07.07.10 14:23): хз, презентовали презентацию о презентации...:))) читай первую строчку спича Вилки :))) - он сам сказал - только конкретика ))) конкретные конкретно о конкретном... Ответить | С цитатой
хз  (07.07.10 13:56): так а что презентовали-то? что в самом проекте? о чем программа?

запарили уже своими лозунгами, зомбируют, а реальных действий нет
Ответить | С цитатой
Alehanbdro  (07.07.10 11:40): бука, не нужно на зеркало пенять, коли рожа крива! Ответить | С цитатой
бяка  (07.07.10 09:02): бука, а какого ж ты трепешься и не хрена не делаешь? Президента не ты выбирал? Ответить | С цитатой
класт  (06.07.10 23:26): Слово "кластер" вероятно произошло от слова "класть" - то есть ложить на всех... и красть. Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте