Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
10:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

МНС повідомляє

МНС повідомляє
За період від 26 до 28 березня 2010 року в області сталося 55 пожеж, шістнадцять із них – у самому обласному центрі.

Причинами виникнення загорянь у тридцяти семи випадках стало необережне поводження з вогнем, у п’яти - коротке замикання в електричних мережах, у семи - порушення правил пожежної безпеки, у трьох – навмисні підпали, в одному – дитячі пустощі з вогнем. Причини ще двох пожеж з’ясовуються.

Збитки від вогню склали 118, 6 тис. гривень. Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано одну людину та матеріальні цінності на суму 779, 8 тис. гривень.

За минулу триденку у регіоні на пожежах загинуло 8 людей, троє отримали опіки й отруєння чадом.

Так, 26 березня в місті Нікополь постраждав 50-літній чоловік, який виконував вогневі роботи у власному гаражі. Через порушення правил пожежної безпеки спалахнула пожежа, на якій необачний зварювальник отримав опіки рук, внаслідок чого був госпіталізований до лікарні. Полум’я повныстю знищили легковик ВАЗ-2104, що стояв у гаражі, а також перекриття будівлі.

27 березня у місті Синельникове з поки що нез’ясованої причини виникла пожежа в приватному будинку по вулиці 40 років Жовтня. На місці надзвичайної події виявлено три трупи – 67-літньої власниці житла та подружжя квартирантів, 1957 та 1958 року народження.

Цього ж дня в селищі міського типу Томаківка через паління в ліжку втратив життя 51-літній чоловік, інвалід 2-ї групи, під яким зайнявся матрац. А у Жовтневому районі міста Кривий Ріг з тієї ж причини загинув нетверезий 25-літній молодик.

У Жовтневому районі Кривого Рогу місцеві вогнеборці врятували 62-літнього нетверезого курця, який через власну необережність не лише запалив пожежу у власній оселі, але й отримав на ній опіки тіла та отруївся чадним газом. Чоловіка госпіталізовано.

28 березня в Амур-Нижньодніпровському районі обласного центру через залишену без нагляду свічку загинула 80-літня пенсіонерка. А саморобний електрообігрівач став причиною смерті 70-річного безхатченка в місті Орджонікідзе, де горів безгоспний металевий вагончик.

Від короткого замикання в електролічильнику зайнялася пожежа в оселі 80-річної пенсіонерки з Червоногвардійського району Дніпропетровська. Літня жінка загинула. Аналогічне трапилося й у Жовтневому районі міста Кривий Ріг. Щоправда, тут 80-річному власникові житла пощастило більше – він отримав опіки тіла, однак уцілів.

Окрім пожеж, у регіоні у цей період зареєстровані й інші надзвичайні пригоди. Так, 26 березня в Криворізькому районі області в селі Красна Балка знайдено гранату РПГ-40 часів Великої Вітчизняної війни. Піротехніки МНС знешкодили небезпечну знахідку.

27 березня в Самарському районі Дніпропетровська стався вибух побутового газу без подальшого горіння на кухні приватного житлового будинку по вулиці Польовій.

Попередньою причиною названо витік газу із системи газопостачання. Створена для з’ясування причин витоку комісія «Держгірпромнагляду» зафіксувала факт несанкціоноване втручання в систему газопостачання житлового будинку шляхом врізання крана та штуцера до газового лічильника. Через вибух постраждала одна людина – 45-літній власник будинку, якого у важкому стані госпіталізовано до реанімаційного відділення 2-ї міської лікарні з опіками дихальних шляхів та термічними опіками 60% тіла. Вибуховою хвилею зруйновано приміщення кухні, частково - несучу зовнішню стіну, деформовано внутрішні перегородки та зовнішні несучі стіни житлового будинку. У сусідньому - пошкоджено шибки металевопластикових вікон.

28 березня у Баглійському районі Дніпродзержинська, на станції «Дніпродзержинськ пасажирський», під вантажний потяг потрапила жінка, дані якої з’ясовуються. Зі слів свідків, це був суїцид. Машиніст потяга застосував екстрену зупинку, проте це не врятувало самогубцю.

В області триває ліквідація наслідків підтоплення талими та ґрунтовими водами. Станом на ранок 29 березня на Дніпропетровщині підтоплено 3 приватні садиби та 11 погребів (підвалів) у двох населених пунктах – в обласному центрі (Ленінський та АНД райони) та селі Чумаки Дніпропетровського району, де за допомогою спеціальної пожежної техніки МНС проводяться роботи по відкачуванню води з дренажного каналу з метою попередження підтоплення житлових будинків та садиб.

У Царичанському районі області залишається ускладненим рух на 10-метровій ділянці дороги районного значення між селами Михайлівка та Заорілля, де рівень підтоплення річковими водами Орелі, що вийшла з берегів, становить до 6 сантиметрів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті