Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 июля 2024
05:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как в Днепре сделать летние площадки дружественными для пешеходов?

Как в Днепре сделать летние площадки дружественными для пешеходов?

Зачастую летние площадки кафе и ресторанов занимают большую часть тротуаров, затрудняя передвижение пешеходов.

Особенно эта проблема актуальна, если прямо за тротуаром идет проезжая часть для автомобилей. Тогда пешеходам приходится обходить летние площадки с риском для жизни.

В группе Urban Dnipro проанализировали ситуацию с летними площадками Днепра, сделав такие выводы:

«Літні майданчики закладів на вулицях міст часто викликають конфлікт між пішоходами та гостями цих закладів. Звуження тротуару заради більшої кількості столиків, займання зеленої зони настилом для цих столиків, влаштування огорож, розміщення арт-обʼєктів на тротуарі заради привертання уваги — все це корисно бізнесу та гостям, але подекуди шкодить решті містян.

Тут потрібен баланс, і в кожному конкретному випадку він різний, бо різні умови: ширина тротуару, наявність чи відсутність зеленої зони, кількість пішоходів на вулиці тощо.

Днями побачив чи не найкращий літній майданчик, бо він не провокує жодних конфліктів. Ще й оформлений як класний громадський простір: відсів замість мощення, не займає зелену зону, натомість рясно озеленений рослинами в кадках. І головне — абсолютно не займає простору тротуару.

Відверто кажучи, закладу на вул. Гоголя пощастило з наявними умовами, але варто віддати належне — ці умови було використано максимально ефективно!

Це не реклама, тому не називатиму назву закладу. І навіть якщо у вашого закладу умови значно скромніші (вузький тротуар, наприклад), потрібно памʼятати, що на першому місці мають бути інтереси пішоходів, що не є вашими гостями. Не потрібно впихувати невпихуєме.

Будь-який бізнес — в першу чергу про повагу та відповідальність».

Иллюстрации со страницы группы Urban Dnipro.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте