Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
04:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Я вірю, що моя кров рятує життя: у Дніпрі ректор вишу здає кров для ЗСУ кожні два місяці

Я вірю, що моя кров рятує життя: у Дніпрі ректор вишу здає кров для ЗСУ кожні два місяці

Кожні три дні міський Банк крові оновлює дані своїх потреб. Через воєнні дії немає конкретних пріоритетів, необхідні усі групи та резуси. Особливо критичні ситуації виникають під час загострень на фронті.

За словами спеціалістів, переважно жителі міста жертвують для лікарень та військових шпиталів, повідомляє «Наше Місто».

Дмитро Бочаров – ректор Університету митної справи та фінансів – донор з багаторічним досвідом. З початком повномасштабного вторгнення здача крові стало для нього громадянським обов’язком.

“Мотивація проста дуже. Оскільки я не на фронті і не захищаю в буквальному сенсі Україну, я здаю кров, для мене це не важко. Це те, що я дійсно можу зробити для порятунку чийогось життя. Інколи пораненим її переливають літрами” – ділиться власною позицію Дмитро Олександрович і додає, що волонтер може здати не більше 450 мілілітрів. Велика кількість поранених бійців проходять лікування саме у Дніпрі, тому запасів завжди не вистачає. У ректора третя негативна, через рідкість на неї завжди особливий запит: “Мене беруть охоче, навіть із черги висмикують”.

Студентів також залучають до донорства. Але виключно за власним бажанням. “Треба показувати власним прикладом, розповідати. Я знаю декількох людей, які цим надихнулися і ми разом їздимо здавати кров. Все залежить від того, як сама людина до цього ставиться”.

Про відзнаки для донорів Дмитро Бочаров не чув. Він зауважує, що для нього це головне. Важливо, аби кров воювала, допомагала пораненим і тим, хто її потребує з інших причин. Кожен донор отримує грошову винагороду. Суми не великі, і з 2022 року зменшилися у декілька разів. Проте, за словами Дмитра Олександровича, відмовитися від них теж не можна, такі правила.

Донорство крові може бути корисним для вашого здоров’я. Дмитро Бочаров ділиться враженнями про свій стан після донації:

“Я після здачі крові почуваю себе краще. Це певною мірою є для мене потребою, хорошою звичкою. Тому мені прикро, коли за станом здоров’я мене на короткий час відсторонили”.

Хочемо зауважити, що кожна людина індивідуальна. Тому у центрах переливання крові перед самою здачею необхідно пройти ряд процедур. У вас перевірятимуть температуру, тиск, якість крові. Якщо у волонтера погане самопочуття, краще відкласти донацію на декілька місяців та не виснажувати ресурси організму.

Бути донором під час війни – це теж внесок в Перемогу. Фото Валерія Кравченка. Ректор відвідує Дніпропетровську обласну станцію переливання крові кожні два місяці. Для всіх охочих він ділиться правилами підготовки:

“Не можна вживати алкоголь – з посмішкою додає, – я не п’ю вже багато років, і з вечора не можна їсти молочні та жирні продукти. З ранку варто випити чаю”.

Напій має бути солодким, оскільки це підвищує рівень глюкози, а її організм завжди потребує дуже сильно. Головне не нервувати під час здачі крові й все буде добре!

Дмитро Бочаров – ректор-донор. Фото з архіву героя
Дмитро Бочаров – ректор-донор. Фото з архіву героя

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ellis  (15.06.24 05:37): голые Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті