Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 23 июня 2024
23:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как на Днепропетровщине спасают самосевные леса

Как на Днепропетровщине спасают самосевные леса

На территории области – много лесных массивов и посадок, которые не были специально высажены, а появились путем самозасеивания земли.

С одной стороны, самосевные леса являются частью природного фонда области.

С другой стороны, они не являются лесами с точки зрения закона. Это создает предпосылки для их бесконтрольной вырубки и постепенного уничтожения.

Сберечь такие лесные посадки лесхозы области пытаются вместе с территориальными громадами, о чем в «Восточном лесном офисе» рассказали:

«Разом з місцевими громадами рятуємо ліси.

На території Дніпропетровської та Запорізької областей, лісові масиви яких об’єднує філія “Східний лісовий офіс”, знаходяться тисячі гектарів самозалісених земель. Вони є справжнім природним скарбом, який треба берегти та примножувати, але наразі ці території залишаються без належної уваги, стають жертвами безконтрольної діяльності людини та просто знищуються, бо формально не є лісами.

ДП "Ліси України" спільно з громадами та міжнародними партнерами активно працює над збереженням та відновленням всіх лісових масивів країни. Одним із важливих кроків у цьому напрямку є проєкт Forest Recovery, завдячуючи якому ми можемо забезпечити захист та відновлення цих лісів.

Аби ідентифікувати самозалісені та придатні для створення лісів площі, ДП “Ліси України” проводить спостереження, веде комунікацію з місцевою владою та аналізує супутникові знімки. Після - розпочинається діалог з громадами, подаються клопотання, стосовно передачі ділянок до державного фонду.

На Дніпропетровщині наразі триває комунікація з Личківською громадою. Там рятують 351,1 га самозалісених земель. Нині відправлено повторне клопотання стосовно цих територій, і як тільки по ньому буде прийнято позитивне рішення, то завдячуючи співпраці громади та лісівників, ці землі зможуть отримати захист, догляд та відновлення. Личківська громада знаходиться у Новомосковському районі і включає селище та кілька сіл, що лежать поблиз мальовничої річки Орелі. Місцеві лісові масиви поєднують у собі листяні та хвойні породи, вони не лише додають краси пейзажам, а й грають важливу роль у розвитку флори й фауни. Проте ці лісові масиви потребують постійного догляду та захисту, аби зберегти здоров’я та стійкість. І це - наша спільна відповідальність. Лише разом ми можемо врятувати ліси.  

На ділянках, частково вкритих лісом, буде проводитися додаткова висадка. Запущені ділянки - розчистять, облаштують мінералізовані смуги для протидії пожежам, організують під’їзди до пожежних водойм та проведуть інші заходи, спрямовані на збереження та відновлення екосистеми. Для ДП “Ліси України” ці території є суто волонтерським проєктом, головна мета якого - збільшення державного лісового фонду та зменшення ризику виникнення лісових пожеж. Крім цього, держпідприємство готове брати на себе всі витрати на переоформлення територій і подальший їхній догляд.

Ми запрошуємо всі громади Дніпропетровщини приєднатися до проєкту Forest Recovery. Ваша участь допоможе зберегти унікальні природні території, забезпечити збалансоване використання лісових ресурсів та зробити наше середовище чистішим та здоровішим для майбутніх поколінь. Разом ми можемо зробити більше!».

Фото – Восточный лесной офис.




Gorod.dp.ua на Facebook.


фыва  (14.06.24 07:33): Нечего сюда вражескую территорию приплетать! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте