Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спільний експеримент: у Дніпровському художньому музеї Театр “ДГУ” зіграє прем’єрну виставу

Спільний експеримент: у Дніпровському художньому музеї Театр “ДГУ” зіграє прем’єрну виставу

До 110-річчя Дніпровського Художнього Музею відбудуться прем’єра експериментальної вистави від Театру “ДГУ” та екскурсія новими експозиціями.

Про це Відкритому розповіли автор і завідувач літературної частини Театру “ДГУ” Євген Гендін та мистецтвознавець Дніпровського художнього музею Володимир Маліков.

У Театра “ДГУ” нещодавно була прем’єра експериментальної, ні на що не схожої вистави під назвою “Задача про 2-х пішоходів”, перші покази якої викликали неабиякий інтерес і пройшли з великим успіхом. Її вирішили представити й у Дніпровському Художньому Музеї, з нагоди ювілею закладу.


“Для мене особисто парадокс, що багато хто в місті не знає про існування художнього музею. А тим паче про ті шедеври, які там розміщені. Тому ідея зробити такий експеримент у мене виникла задля популяризації закладу, привернення уваги до нього. Отож, як бачите, мистецтво не має меж. І нашу виставу ми зможемо зіграти у музеї. Я відкритий до експерементів, як і керівник музею. Дана вистава – це абсурд за мотивами “Арифметики Пупкіна з картинками” від Театру “ДГУ”. Буде представлено авторське/акторське читання.

Це ексклюзивна подія – всього лише на 30 глядачів. Такого раніше не було. Вистава розрахована на вікову категорію 18+. Після читання можливе обговорення, за бажанням. Дана прем’єра вже чотири рази була показана нами, і набула неабиякого розголосу і доволі позитивного відгуку від глядача. П’єсу “Задача про 2-х пішоходів” ми разом зі співавтором Григорієм Гельфером написали багато років тому. Вона створювалась для двох акторів, яких уже нажаль з нами немає. А зараз бачимо, як жанр абсурду став просто трендовим. Тому я переклав на українську текст, зробив музичний супровід, і вперше вирішую грати. Реакція публіки перевищила мої очікування – були і сміх, і сльози”, – розповідає Євген Гендін.

Тим часом у Дніпровському Художньому Музеї продовжується цикл подій до 110-річчя, Дня музеїв, та Міжнародної акції “Ніч музеїв”. До речі, світлова інсталяція “Душа”, працює вже останні дні. Після 23 травня вона поїде у Швейцарію, де представлятиме Україну на одному з найпрестижніших заходів з дизайну.


“Якщо уважно спостерігати за нашою діяльністю, то можна побачити, що цікаві проєкти ми проводиме вже достатньо довгий час. Попри цілу низку випробувань, що пройшов наш заклад, нам вдається дивувати і зачаровувати відвідувачів щоразу. Нам дуже приємно, що наш музей завдяки таким творчим людям набирає популярності. Адже ми завжди готові до експериментів, тому щиро вдячні за таку унікальну пропозицію і творчу колаборацію. Цієї суботи ми долучаємось до Міжнародної акції “Ніч музеїв”. П’ять дніпровських закладів проведуть цікаву програму на своїх локаціях. Нагадуємо, що у нас наразі відкрито дві надзвичайно цікаві експозиції, адже низка сучасних українських митців – зокрема, Вайсберг, Шерешевський, Криволап та ін. надали свої роботи нашому закладу”, – розповідає Володимир Маліков.

Екскурсія новими експозиціями Дніпровського Художнього Музею відбудеться 23 травня, о 18.00. Вистава “Задача про 2-х пішоходів” почнеться о 19.00, тривалість – година. Довідка та бронювання за телефоном: 097 413 62 85.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті