Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні зростуть суми відшкодування при ДТП і вартість страховки

В Україні зростуть суми відшкодування при ДТП і вартість страховки
Фото: Поліція Київської області

Страхове законодавство в Україні приводять у відповідність із нормами Європейського Союзу. Суми страхових виплат зростуть.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про реформу автострахування. Документ передбачає поступове підвищення розмірів страхових сум до розмірів, встановлених в країнах Європейського Союзу. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram у вівторок, 21 травня.

За його словами, законопроєктом передбачається поступове підвищення розмірів страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених в країнах ЄС.

Також передбачається запровадити:

  • швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів до введення в дію закону (зараз це роки, а пропонується до 90 днів);
  • пряме врегулювання у всіх випадках ДТП, в яких шкода завдана лише транспортному засобу, що дозволить потерпілій особі звертатись за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватець не застрахований.
  • розширити застосування "європротоколу" - оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції.

Наразі ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю становить 320 тисяч гривень на одного потерпілого, незалежно від кількості потерпілих, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих - 160 тисяч гривень на одного потерпілого, але не більше 800 тисяч гривень на одну страхову подію.

Згідно з законом упродовж двох років поетапно збільшаться суми за шкоду, завдану життю та здоров’ю потерпілих осіб до 1 млн гривень на одного потерпілого та 20 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб, а за шкоду, завдану майну потерпілих осіб - до 2 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб.

Крім того, упродовж чотирьох років після року вступу України до Європейського Союзу пропонується поетапно збільшити ці суми за шкоду, завдану життю та здоров’ю потерпілих осіб, до не менше ніж 52 млн гривень на одну потерпілу фізичну особу та 258 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб, а за шкоду, завдану майну потерпілих осіб, - до не менше ніж 52 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (21.05.24 18:05): низзя страховаться.
по стране колесит полчище машин с левыми номерами, или вообще без номеров, а уж тем более страховки.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті