Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 05 мая 2024
14:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские «мастера света» раскрыли секреты вечерней подсветки Успенской площади

|«« «« »» »»|

На Рождество на Успенской площади включили новую вечернюю подсветку.

Городской сайт уже сообщал о том, как теперь сияет по вечерам обновленная Успенская площадь. Сообщали мы и о тендере на 42 миллиона гривен, которые выделят из бюджета на реконструкцию системы освещения на площади. Радуясь этой красоте, многие жители Днепра спорят о рациональности таких расходов во время Большой войны.

А тем временем арт-директор известной днепровской фирмы «Эксполайт» (которая и создала новую вечернюю подсветку площади) Николай Каблука раскрыл секреты этого процесса:

«СВІТЛО НАРОДИЛОСЯ – УСПЕНСЬКА ПЛОЩА ЗАСВІТИЛАСЯ! 

Різдво традиційно пов'язується з народженням світла, як символічним, так і релігійним образом. В цей день народжується СВІТЛО, яке дарує НАДІЮ та радість.

А тому дуже приємно, що до Різдва вже повноцінно включили освітлення Успенської площі. Світло, яке ми розробили для цієї площі відповідає високому рівню архітектурних урбаністичних ландафтних рішень. І цей рівень є дійсно топовим, що в результаті робить цю площу безперечно самим крутим найсучаснішим простором в Україні та одним з кращіх в світі. 

Зараз з відомих причин в нас стало більше закордонних проєктів, тим більше для нас цінні ті проєкти, які запускаютьс в Україні, а особливо ще й в нашому рідному Дніпрі, в якому ми залишаємось і працюємо, і хочемо тут жити та працювати й надалі. Роботу над цим проєктом ми почали ще у 2021 році, а відкриття мало відбутися навесні 2022-го, але дуже шкода, що цьому завадило російське вторгення.

Як відомо наш Дніпро, починаючи з 2014 року і по сьогоднішній день, є надійним і міцним тилом для нашого фронту і наших українських захисників. Дніпро - це головний оборонний рубіж всієї України. Допомога, яку громадяни та місто передають на фронт, вже вимірюється мільярдами гривень.

Вже під час війнu проєкт Успенської площі потихеньку завершувався, за що дякую всій команді та місту. І бачучи, скільки дорослих та дітей намагаються радіти навіть дрібницям, гуляють оновленим сквером, бачучи наскільки це потрібно зараз людям, від цього прокидається велике бажання робити ще більше – для наших людей, нашого міста та нашої України. Окрема подяка авторам проєкту Успенської площі — головному архітектору Дніпра Дмитру Воліку та його крутій талановитій команді, з якою нам дуже подобається працювати та з якими склалася тісна творча синергія. 

Ця площа як єдиний комплекс примикає до однієї з найстаріших будівель з васадним медійним освітленням - Center for Contemporary Culture. Ландшафтне освітлення самої площі має багато фішок. Тут й інтегровані в мощення медійні доріжки, що керуються камерами зі штучним інтелектом, реагуючі на кожного відвідувача світловими хвилями синхронно з їх рухом. Також приховане м’яке тепле світло з природніми патернами тіней та каустики які ведуть в спокійну центральну зону з фонтаном, й дитячий майданчик прикрашений гобопроєкціями. Також в зоні біля культурного центру дерева “дихають” під музику, яка супроводжує ту частину площі. 

Крім того спеціально для цього проєкту ми розробили повністю з нуля кастомні світильники з біонічною формою, що нагадують техно-дерева з різною кількістю гілок та різним наповненням. 

Всі групи світильників об’єднується в єдину систему, яку ми тонко налаштовуємо через наш хмарний сервер Expolight. 

Для нас ще й дуже символічно, що Різдвяний день зовсім випадково співпав з Днем Народження компанії Еxpolight. Всіх вітаємо зі святами, з народженням Світла, яке завжди перемагає темряву!».

Фото и видео со страницы Николая Каблуки. 

Gorod.dp.ua на Facebook.


Евген  (27.12.23 11:43): Спасибо, за такую красоту. Єто назівается "Пир среди чумі"
Зачем нам дроні и РЄБ, когда тут такая красота.
Ответить | С цитатой
Йоран  (27.12.23 11:16): Якщо все так прекрасно і унікально, для чого реконструкція? Ответить | С цитатой
baltik@i,ua  (27.12.23 09:51): Браво,замечательно!!!Спасибо всем,кто это сотворил и порадовал горожан в это тяжкое время... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте