Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Енергоефективний проєкт на ТЕЦ у Кам'янському перевершив очікування: досягнута економія електроенергії склала 53%

Енергоефективний проєкт на ТЕЦ у Кам'янському перевершив очікування: досягнута економія електроенергії склала 53%

Рішення фахівців з енергоефективності дозволили досягти економії електроенергії понад 500 тисяч гривень на місяць.

На ТЕЦ ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» реалізовано проєкт зі встановлення частотних перетворювачів на двигуни насосів і вентиляторів. Рішення фахівців з енергоефективності YASNO Energy Efficiency дозволили досягти економії електроенергії у розмірі 53%, що у грошовому еквіваленті складає понад 500 тис. грн на місяць.

Проєкт стартував у січні 2023 року та мав бути введений в експлуатацію у жовтні, але, завдяки високій залученості персоналу ТЕЦ, вдалось реалізувати проєкт на 2 місяці раніше – у серпні. Заявлена економія до моменту реалізації передбачала 30%, що складає близько 800 тис. кВт∙год/рік (3,3 млн грн. без ПДВ на рік). Але завдяки новій системі регулювання вдалося перевести обладнання на більш оптимальні робочі точки, ніж попередньо планувалося. Це призвело до збільшення показників економії.

В межах проєкту були модернізовані вентилятори нагнітання котла №9, насоси, що забезпечують циркуляцію хімічно очищенної води на котел, та насоси, що подають воду на деаератори.

На кожній з цих трьох систем були встановлені частотні перетворювачі. Це дозволило автоматизувати технологічні процеси і використовувати більш ефективний спосіб регулювання продуктивності двигунів.

Завдяки новому обладнанню фахівцям ТЕЦ уже не потрібно вручну здійснювати регулювання продуктивності двигунів, що дозволило зменшити споживання електроенергії на 53%. Ефективне регулювання також сприяло зменшенню використання пари для підігріву води в процесі деаерації. Також додатковою перевагою для фахівців ТЕЦ стало зручне керування, що було виведено безпосередньо на пульти диспетчерів.

«З Камет-Сталь ми реалізуємо не перший і не останній проєкт, попереду ще багато спільних планів. Завжди радує висока залученість керівництва та персоналу, які прагнуть зробити своє підприємство більш енергоефективним і споживати менше енергоресурсів. Це сприяє досягненню швидших і якісніших результатів», – сказав Євген Тарасюк, директор YASNO Energy Efficiency.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (03.11.23 12:10): Уменьшится тариф для населения ? Увеличатся зарплаты работников ДЭТКа ?
Нет. Просто вот таким способом Ренат Леонидович похвастался , что стал "заробатывать" на 53% больше.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті