Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
12:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

От бюджетников Днепра требуют вернуть по 6500 гривен

От бюджетников Днепра требуют вернуть по 6500 гривен

Эти средства были выплачены в прошлом году в рамках программы єПідтримка.

Напомним, что весной прошлого года премьер-министр Украины Денис Шмыгаль заявил о возможности через эту программу получить по 6500 гривен всем украинцам, которые из-за войны потеряли работу.

По официальной статистике, такие выплаты получили около 4 миллионов украинцев. Среди них оказались и около 25 тысяч работников бюджетных предприятий и организаций.

Но государство посчитало, что они не имели права на такие выплаты, и потребовало деньги вернуть.

В добровольном порядке такой возврат произвела едва десятая часть.

История тянется до сих пор.

И вот что по этому поводу считает известная днепровская юрист, адвокат Елена Доненко:

«Пам’ятаєте на початку війни атракціон небачених щедрот від держави у вигляді 6500 грн. під назвою Єпідтримка?

Так от немає нічого вічного, і підтримка теж виявилась недовгою і зараз її треба повернути… Днями побачила цікавий лист із назвою «Щодо повернення неправомірно отриманих коштів». Його суть – бюджетники помилково отримали 6500 грн. навесні 2022-го, держава їх підтримувати тоді не планувала, тож зараз кошти треба повернути.

Про моральний аспект питання навіть говорити гидко… Всі пам’ятають дуже добре перші тижні війни, коли з дому виносилось все для військових, переселенців, постраждалих, космічні суми донатів того періоду ми можемо тільки уявляти – влада чомусь не розповідає скільки звичайні Українці, в тому числі бюджетники – вчителі, лікарі, комунальники перераховують на потреби національної безпеки. Тепер цим людям роблять додатковий стрес, бо мало стресу від ракет – їх можуть визнати шахраями і повернути кошти треба прям от зараз. Так би швидко повертали хабарі бюджетники топ-рівня…

Далі про матеріальне. Окремо в листі зазначається, що при поверненні допомоги, бюджетники мають враховувати вартість одноразової комісії банку, бо за її відрахуванням суми буде недостатньо і вона не буде вважатися повернутою. За інформацією одного лише Міністерства освіти України, список «боржників» складає 129 аркушів. На одній сторінці в середньому поміщається 60 строк переліком. Комісія Приватбанку – самого популярного в країні банку, складає 2% від суми платежу, від 6500 грн. це 130 грн. Тожжжж...

60*129*130 = 1 006 200 грн.!!!!

І це тільки в розрізі одного міністерства, а міністерств в Україні 20!!! Непоганий заробіток виходить.

А хто ж винен?

Так, Постанова КМУ дійсно містила обмеження щодо отримання зазначеної підтримки працівниками бюджетної сфери. Але ж, коли пропонується підтримка від держави, в країні тільки-но почалося широкомасштабне вторгнення ворога, коли всюди паніка і неадекват, хто полізе читати нормативку? Є конкретний механізм – людина подає в Дії заявку, вона перевіряється та встановлюється відповідність критеріям отриманні відповідно до даних ПФУ (це чітко вказано в цій же Постанові). Виходить, бюджетники свого часу просто мали отримати відмову у наданні допомоги. Але мільйони гривень комісії самі себе не зароблять, бо банкам теж складно, а держава в нас добра і має думати за всіх».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте