Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спека у великому місті. Прокладати маршрути парками Дніпра та пити багато води

Спека у великому місті. Прокладати маршрути парками Дніпра та пити багато води

Рекомендації медиків Дніпра.

Опіки, тепловий та сонячний удари – основні ризики у спеку. А ще загострення хронічних недуг, особливо у людей літнього віку, погіршення загального самочуття як у дітей, так і дорослих. Аби убезпечити себе та близьких, медики Дніпра дають рекомендації.

«Обмежити перебування на сонці, особливо з 10 до 16 години. Носити одяг світлих відтінків – білий, жовтий, наприклад. Використовувати головні убори, сонцезахисні креми. За можливості прокладати маршрути пересування містом затіненими ділянками, а краще через парки», - розповідає сімейний лікар Андрій.

До речі, в парку Зелений Гай – вздовж центральної алеї та над пішохідною частиною вулиці Короленка місто кілька років тому встановило «туманку». Дрібнодисперсне розпилення води дарує перехожим свіжість у спеку. Таке охолодження не нашкодить вашому здоров’ю, кажуть медики. А от різкі перепади температур - коли з вулиці потрапляєте у кондиційоване приміщення - може призвести до пневмонії.

«Перепади температур більше ніж на шість градусів можуть викликати запальні процеси в організмі. Від ГРВІ та бронхіту до пневмонії», - попереджає сімейний лікар Андрій.
Не варто прикладати до тіла щось крижане у разі теплового чи сонячного удару. Тут краще зробити компрес, використовуючи воду кімнатної температури – говорять медики та дають кілька практичних порад, як вчасно допомогти людині, яка перегрілася на сонці.

«Різка слабкість, головний біль, запаморочення – основні ознаки теплового удару. Людину потрібно перемістити в затінене середовище. Дати доступ свіжого повітря. Запропонувати воду. На обличчя та груди накласти водяний компрес» - рекомендує сімейний лікар Андрій.
Традиційна рекомендація від лікарів не залежно від пори року - контролювати власний водний баланс.

Gorod.dp.ua на Facebook.


місцевий житель  (08.07.23 15:35): У Дніпрі дуже мало парків та скверів. Подивіться на мапу міста - все сіре, лише поодинокі, маленькі зелені "плямки". Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті