Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі реалізують наймасштабніший проєкт в Україні з підготовки фахівців на короткотермінових курсах

|«« «« »» »»|

Усебічно допомагати у працевлаштуванні безробітних через перекваліфікацію. Таке завдання профільним службам мерії дав міський голова Борис Філатов.

Сьогодні директор департаменту торгівлі та реклами, черговий по місту від міської влади Андрій Пильченко перевірив виконання доручення мера. Він відвідав Дніпровський центр профтехосвіти туристичного сервісу. Там на короткотермінових курсах слухачі здобувають нову спеціальність – піцайоло і кондитер.

Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) ініціювала перенавчання безробітних дніпрян та ВПО за найзатребуванішими на ринку праці професіями. Нині 4 групи із 72 осіб вже навчаються на кравців, кондитерів, піцайоло, контролерів-касирів. Цей проєкт з підготовки фахівців на короткотермінових курсах цьогоріч є наймасштабнішим в Україні.

«Учасники таких курсів отримують для себе нову кваліфікацію. Власне, сьогодні перевірив, як проходить процес навчання за двома професіями — це піцайоло та кондитери. Вони навчаються у гарних умовах, у цілком обладнаних усім необхідним приміщеннях з дотриманням санітарних норм. Після навчання людям допоможуть працевлаштуватися», – прокоментував Андрій Пильченко.

Тривалість курсів – від 2 до 3 тижнів залежно від професії. Слухачі навчаються по 8 годин на день.

«Попередньо поспілкувалися з роботодавцями міста, щоб зрозуміти, працівників яких професій вони сьогодні потребують. Як з’ясовувалося, найзатребуванішими є кравці, кондитери, піцайоли, касири-контролери. Перенавчаються ті, хто втратив роботу, аби потім вони змогли працевлаштуватися, здобувши нову кваліфікацію. Йдеться як про дніпрян, так і внутрішньо переміщених осіб. Короткотермінові курси з підготовки згаданих професій організовано на базі закладів професійно-технічної освіти», – каже начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ускоренный выпуск специалистов  (06.07.23 17:58): Взлет - посадка Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті