Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі увічнили пам'ять про двох загиблих героїв

|«« «« »» »»|

У нашому місті урочисто відкрили меморіальні дошки на згадку про наших захисників, які віддали життя у Великій війні.

Дмитро Єйшишок пішов добровольцем на фронт минулого року, служив десантником. Він загинув у липні минулого року.

Меморіальна дошка на згадку про нього встановлена біля будинку на пр. Калнишевського, в якому він жив. Про це у групі Райончик розповів Сергій Пустовий:

«Біля під’їзду будинку по Калнишевського 24 з’явилася меморіальна табличка на честь мешканця, який віддав життя за Україну. Дмитро Ейшишок у 2022-му році пішов добровольцем на фронт, служив командиром взводу десантників. 

Загинув у бою в липні минулого року, посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеню.

Ми повинні пам’ятати наших героїв, тому в Дніпрі зараз розробляється програма та процедура, згідно якої за бажанням можна буде встановити таку табличку на фасадах будинків, шкіл тощо – якщо родичі загиблого не проти.

Причому місто відходить від радянських традицій, де табличка нагадує пам’ятник на кладовищі – щось таке масивне із граніту та великим зображенням. 

Розроблений варіант – стриманий та водночас шляхетний, гідний. Як і наші воїни.

А більш детальну інформацію про Героя можна миттєво отримати за QR-кодом на табличці. 

Посилання вас відправить на сторінку воїна на сайті memory.dp.ua».

А в Університеті митної справи та фінансів урочисто відкрили на згадку про загиблого майора Андрія Ніколайчука. Він служив у 93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр». Про увічнену пам'ять про загиблого побратима в бригаді розповіли:

«У Дніпрі відкрили меморіальну дошку загиблому воїну 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», майору Андрію Ніколайчуку. Він був заступником командира механізованого батальйону з морально-психологічного забезпечення. 

Відкриття меморіальної дошки відбулося в Університеті митної справи та фінансів, де Андрій Анатолійович викладав на кафедрі військової підготовки. 

Андрій захищав свою країну ще в зоні АТО – був командиром роти в батальйоні забезпечення Оперативне командування "Схід". А з початком повномасштабного вторгнення знову став на захист рідної землі – приєднався до лав 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

У її складі звільняв Охтирку на Сумщині, тримав оборону населеного пункту Барвінкове на Харківщині. 

«Згадуючи Андрія Анатолійовича, найперше пригадую його радість, радість яка підтримувала та допомагала в тяжкі моменти . Ми християни віруємо, що радість - це дар Духа Святого і тому для мене найпрше ,Андрій Анатолійович шукав натхнення в Божій благодаті. Це є прикладом для кожного з нас» - сказав Олександр Карапетян, капелан батальйону в якому служив Андрій».

Фото – 93 бригада та група Райончик. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті