Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
00:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре креативно отметили Международный день съедобной книги

В Днепре креативно отметили Международный день съедобной книги

В этом году кондитеры Днепра присоединились к этому празднику, который, оказывается, отмечается с 2000 года.

Международный день съедобной книги уже 24 года отмечается 1 апреля. И это не шутка – просто его дата совпадает с Международным днем смеха.

Разумеется, настоящие книги в этот день не едят. В этот праздник кондитеры разных стран соревнуются в том, кто сделает самый красивый и необычный торт в виде реальной книги.

Несмотря на войну, в этом году в данном празднике приняли участие и кондитеры Днепра.

Об этом рассказала основатель Общественной организации Ассоциация рестораторов и отельеров Днепра Елена Булах, которая представила фото и видео самых впечатляющих работ наших мастеров:

«Міжнародний День Їстівної книги.

Саме Їстівної книги....

"Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті - розжувати і переварити", - сказав якось сер Френсіс Бекон.

Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, - це щорічний захід, який проводиться 1 квітня. І це не першоквітневий жарт, а дуже важлива подія. Воно поєднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів та всіх бажаючих любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх… «живильну цінність». Учасники створюють «їстівні книги», які виставляються, фотографуються, обговорюються, а потім з'їдаються в той же день.

День їстівної книги встиг набути широкої популярності і зараз відзначається по всьому світу. Великі та маленькі заходи проводяться у різних частинах світу: США, Великобританії, Австралії, Бразилії, Мексики, Індії, Люксембургу, Марокко, Нідерландів, Італії, , України, Японії, Гонконгу. Важко знайти кращу можливість насолодитися одночасно мистецтвом книжкової справи та майстерністю кулінарів та кондитерів. Бібліотеки, книгарні та кулінари часто відзначають цю подію, проводячи конкурси їстівних книг. Зазвичай для таких конкурсів існує два загальні правила: експонати мають бути їстівними та повинні мати якесь відношення до книг. Вони можуть візуально нагадувати книгу або щось розповідати про історію книги.

Профільні навчальні заклади підтримали ініціативу ГО Ассоціація рестораторів та готельєрів м.Дніпро та у найкоротші терміни створили свої їстівні книги.

Є повір'я, що кожен з нас пише свою Книгу Життя, і такі книги є не тільки у людей, вони є у всіх навчальних закладів, у всіх підприємств, у кожної організації, у кожної країни.

Зараз ми з Вами теж пишемо книгу нашої країни, кожен рядок в якій - це праця, любов, самовіддача, терпіння, сміливість, життя.

Знайомтесь з «живою» роботою професіоналів Дніпровського центру професійної освіти, Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, Міжрегіонального вищого професійного училища поліграфії та інформаційних технологій.

Приходьте навчатись в заклади професійної освіти Дніпропетровщини і Ви станете професіоналами з стабільним майбутнім».

Видео самых необычных тортов:

Фото и видео со страницы Елены Булах.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте