Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Здорожчання хліба: коли в Україні чекати на нові ціни

Здорожчання хліба: коли в Україні чекати на нові ціни

Ростуть, як на дріжджах. На прилавках українських крамниць цієї весни покупці помітили зростання цін на хліб. З чим це пов’язано та коли припиниться здорожчання?

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ціни на продукти харчування значно збільшились. Хлібобулочні вироби не стали виключенням.

«Так, ціна дуже велика на хліб. Бо 14 грн — це такий хліб, він не дуже смачний».

«Дорожчає практично щодня, не встигаєш стежити за цінами».

«Так не тільки ж хліб, а ось лук 50 грн коштує. Дуже важко, особливо пенсіонерам».

«Ну що сказати, все спирається на одне… Дай Бог, щоб все закінчилося швидше, а це вже переживемо».

Деякі покупці взагалі відмовляються від хлібу.

Наталя, дніпрянка:

«В принципі, я думаю, що це хибне уявлення — те, що хліб має бути основним продуктом споживання. Я думаю, що це старі стереотипи, від яких варто відходити».

В Україні 32 млн гектарів зернових полів, 5 з них не використовуються через війну. Ще багато ділянок перебувають під постійними обстрілами. Також вплинули на ціни логістика, подорожчання палива та нестабільність енергопостачання на підприємствах.

Таїсія Крушельницька, економістка, докторка наук з державного управління, професорка:

«Заводи все одно працювали, підключалися до альтернативних джерел, а вони набагато дорожче. І це також потягло ціну на сільськогосподарську продукцію, і в першу чергу на хліб. Ціна приблизна, по різним видам продукції ми не можемо сказати загальну ціну, приблизно ціна зросла на 30 %. Але це вписується в загальну концепцію інфляції, яка передбачена Кабінетом Міністрів. І, зокрема, було закладено 30% інфляції, насправді виявилось 26%. На цей рік 28 % інфляції — це цифра здорожчання в межах очікуваної інфляції».

Найближчим часом спеціалісти прогнозують повільне зростання вартості хліба ще на 5-10%. Водночас загрози дефіциту немає. Проте, за буханку в середньому українцям доведеться віддавати близько 29 гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Милый еврик  (07.03.23 22:58): Я счастлив! Наша любимая буржуазия о нас помнит! Подарочки нам приготовила, новинькие цены и падаточки! Уряя.. Відповісти | З цитатою
Хим  (07.03.23 14:34): Как,вообще можно цены на ГМО поднимать?кругом сплошное химло,натуры толком нет,всё тепличное,а в уши с..цут,что неурожай и т.п.!вон,у нашей(вашей) любимой США продукты бесплатно раздают,даже натур,даже органику.
Це-Перемога!
Відповісти | З цитатою
Наталья дело гоыорит  (07.03.23 13:22): "В принципі, я думаю, що це хибне уявлення — те, що хліб має бути основним продуктом споживання. Я думаю, що це старі стереотипи, від яких варто відходити"

Думаю, что употребление мяса, лука, молока, сметаны, сливочного и подсолнечного масла, а также яиц - это также старые стереотипы, от которых стоит отходить. Картошка и морковка наше всё. Хотя, морковь уже тоже 40 грн... Ну, ничего - картошка это тоже неплохо.

А тем временем власть заявляет, что на содержание, питание и мединцинское обслуживание российских пленных тратится 10 тыс грн в месяц. И при этом у большинства пенсионеров пенсии 3-4 тыс грн.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті