Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
19:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровському метрополітену 27 років

Дніпровському метрополітену 27 років

29 грудня 1995 року була відкрита перша черга першої лінії Дніпровського метрополітену. Це особливий день і метрополітенівці завжди святкують його разом зі своїми пасажирами.

Хоч з моменту появи цього зручного засобу пересування пройшло небагато часу, мешканці нашого міста вже не можуть обійтися без нього. Ще рік тому ми і подумати не могли, що доведеться використовувати метрополітен ще за одним його призначенням – як об’єкт цивільного захисту, повідомляє metro.dp.ua.

Праця тисяч людей поклала початок новому виду громадського транспорту у місті Дніпро. І ось вже 27 років своєї нелегкої та відповідальної роботи поїзди надійно, швидко та безпечно, у комфортних умовах доставляють пасажирів до їх місць роботи, навчання, відпочинку. Нажаль через ракетні обстріли росії по цівільній і енергетичній інфраструктурі України, на деякий час метро припиняло перевезення, але завжди приймало жителів міста як укриття. Без перебільшення героїчна праця енергетиків по відновленню підстанцій сприяло швидкому поновленню повноцінної роботи метрополітену.

27 років існує унікальний колектив метрополітену – професіонали, що вірять у краще мирне майбутнє та процвітання свого підприємства.

За 2022 рік перевезено 3 млн 398 тисяч пасажирів, відправлено 52 тисячи 166 поїздів, виконано повний капітальний ремонт одного ескалатора, одного вагона, проведено капітальний ремонт обладнання санвузлів цивільного захисту по всіх станціях метрополітену. По першій станційній колії стації Вокзальна проведено капітальний ремонт тунельного водопроводу, пожежного водопроводу головного корпусу електродепо; металоконструкцій металоізоляції у тунелі та вентиляційній шахті №2 та кабельних металоконструкцій у тунелі. Продовжується робота з заміни люмінесцентних світильників на світлодіодні по усім станціям, встановлено енергозберігаюче обладнання на ескалаторах. Змонтовано силову розподільчу мережу 0,4кВ резервного живлення від дизель-генератору: вентиляції, основних водовідливних установок, транзитних водовідливних установок, місцевих водовідливних установок, насосних станцій, які забезпечують водою санвузли цивільного захисту та забезпечує аварійне освітлення по станціям. Також на всіх станціях встановлені турнікети для безконтактної оплати проїзду

Вперше в метрополітені були проведені великі міські події: на станції Вокзальна на території вестибюлів та центрального залу відбулися декілька благодійних концертів відомих гуртів, циркові вистави, а також нагородження випускників шкіл. Також вперше в метро відбулися урочисті події до Дня міста 2022 року, де окрім концертів проводилися благодійний ярмарок, арт-виставки, а також дитячі флешмоби. В жовтні місяці метрополітен сприяв встановленню рекорду України та Гінеса.

Включено в дослідну експлуатацію мобільний зв’язок ЛАЙФСЕЛЛ по станціям Метробудівників та станції Проспект Свободи – тепер мобільний зв’язок цього оператора доступний на станціях Вокзальна, Метробудівників, Проспект Свободи та Покровська. Також обладнано платформу станції Вокзальна швидкісним інтернетом з соціальним доступом всіх пасажирів.

На станціях Вокзальна, Покровська, Проспект Свободи та в інженерно-лабораторному корпусі відкриті «Пункти незламності».

На станціях Металургів, Метробудівників відкриті «Пункти підзарядки». Всі станції цілодобово приймають людей під час повітряних тривог.

27-ма річниця метрополітену – це відмінна можливість подякувати всім учасникам забезпечення комфортного пересування пасажирів підземними електропоїздами.

Шановні метрополітенівці! Вітаємо вас із 27-ю річницею Дніпровського метрополітену і наступаючим 2023 роком!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте