Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі затримали банду рекетирів кавказького «злодія в законі»

У Дніпрі затримали банду рекетирів кавказького «злодія в законі»

Група складалася з п'яти чоловіків та діяла на території Дніпропетровської області. Під загрозами фізичної розправи злочинці вимагали у підприємців гроші.

Злочинці обклали «даниною» представників малого та середнього бізнесу. У разі несплати грошей вони застосовували до постраждалих психологічний тиск та загрози насильства, у тому числі до близьких людей.

До складу групи входило четверо дніпрян із кримінального середовища. Їхню діяльність контролював відомий «злодій у законі» з кримінального середовища РФ, виходець з Південного Кавказу. Використовуючи банду, кримінальник намагався поширити злочинний вплив на території Дніпропетровської області.

Спецоперацію із затримання рекетирів провели поліцейські спільно зі спецназівцями СБУ. 24 жовтня на одній із вулиць Дніпра правоохоронці затримали трьох чоловіків віком 25, 42 та 43 років під час отримання грошей. Вони вимагали 500 доларів у дніпрянина.

У автомобілях та місцях проживання рекетирів одразу провели обшуки, внаслідок яких вилучили понад 800 тисяч гривень у різній валюті, банківські картки, рації, боєприпаси та інші речові докази. Також вилучили чотири автомобілі, на яких пересувалися затримані.

Трьом рекетирам вручили повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). З них двох затримали у порядку ст. 208 КПК України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Продовжуються слідчі заходи щодо встановлення їх спільників та інших потерпілих.








Gorod.dp.ua на Facebook.


переживаю  (27.10.22 15:30): как там Михо Саакашвили-вилли? где наш карлсон? кто теперь ему мешает строить "грузинскую мечту" в Украине? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті