Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Вони просто вкрали у дітей дитинство». У Криворізькому районі внаслідок обстрілів армії рф зруйновано частину ліцею

«Вони просто вкрали у дітей дитинство». У Криворізькому районі внаслідок обстрілів армії рф зруйновано частину ліцею

У ніч на 11 жовтня російські війська обстріляли село Велика Костромка Зеленодольської громади. Двома ракетами поцілили по місцевому ліцею. Через це частина будівлі повністю зруйнована.

На місці руйнувань побували кореспонденти Суспільного. Від класу вчительки Тетяни Богомолової лишилась лише частина.

"36 років ми з радістю йшли на перше вересня, де нас чекали діти. Ми святкували тут різні свята. 37 рік у нас забрали. Вони просто вкрали у дітей дитинство", – каже вчителька.

Ліцею 45 років, тут навчалося більше двохсот дітей. Також у закладі збиралися відкрити дошкільну групу.

"Наша школа була на лінії фронту приблизно 6 місяців. Ми дуже боялися, що її у нас не стане. Ми дуже її оберігали. Ми хотіли, щоб вона залишилась. Неодноразово у нас "падало" ліворуч, праворуч, зверху. Але школа стояла", — розповідає директорка ліцею Ольга Дашко.

Російська ракета повністю зруйнувала спортивну та тренажерну зали, частину коридору та чотири навчальних кабінети учнів перших-четвертих класів. Зранку 11 жовтня сюди прийшли прибирати наслідки і батьки, і діти.

"Ми впевнені, що ми її відбудуємо. Приймемо діток, приймемо дошкільнят. Будемо наше село підіймати і перемога буде за нами", – розповіла Ольга Дашко.

За словами начальника Криворізької районної військової адміністрації Євгена Ситниченка, обстановка у прифронтовому селі останніми днями покращилась через вдалу роботу Збройних сил України.

"Частота обстрілів, звісно, зменшилась, як на тому тижні, днів десять назад били і з РСЗВ "Ураган", і ствольною артилерією діставали. Зараз ці види зброї не дістають до території району, а дістають тільки крилаті ракети і далекобійна зброя", – каже він.

За його посадовця, відсунення лінії фронту від Криворізького району вже дає змогу планувати відновлення та відбудову пошкоджених будівель.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті