Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
09:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі готується до видання шикарна фотокнига «Місто в танці»

|«« «« »» »»|

Її автор – чудово відомий за однойменним проектом фотохудожник Віталій Загінайло.

Про його життя та творчість Міський сайт неодноразово розповідав.

Нагадаємо, що незвичайний фотопроект "Місто в танці" Віталій Загінайло реалізує вже 5 років. У ньому він поєднав пластику танцю, красу балерин-моделей та архітектуру міста.

Про цей проект та свою творчість Віталій докладно розповідав в ексклюзивному інтерв'ю Міському сайту.

Минулого року його ім'я пролунало на весь світ. Віталій став переможцем престижного Міжнародного фотоконкурсу "Театр у фотооб'єктиві".

Яскравим та насиченим став для майстра фінал минулого року. Він став учасником великих гастролей Дніпропетровського театру опери та балету у США, а також презентував розкішний фотокалендар на 2022 рік.

Хтось міг подумати, що цей рік стане страшним для України…

Але навіть під час війни наш земляк не опустив рук і не зневірився, вважаючи, що своєю творчістю може хоч трохи наблизити нашу спільну Перемогу над ворогом. Щоправда, формат та настрій його фотографій значно змінилися, про що ми також розповідали.

І ось – новий етап творчості. Віталій Загінайло готує до видання фотокнигу «Місто у танці».

Нам особливо приємно було дізнатися про це першими із ЗМІ. Міському сайту Віталій люб'язно погодився дати і перше інтерв'ю з цього приводу.

- З чого розпочинався цей проект?

- Все почалося з першого кадру, зробленого влітку 2017 року, який став початком для створення фотопроекту «Місто в танці». У цьому проекті я об'єднав пластику танцю у застиглій архітектурі міста. Якийсь контраст протилежностей: плинної життєвої енергії та рукотворної монументальності. Згодом я став називати його «Балет у великому місті», оскільки більшість моделей у кадрі – артисти балету.

 – Важливим етапом вашої творчості, вочевидь, стали великі гастролі Дніпропетровського театру опери та балету у США. Фотографії з них теж увійшли до цієї фотокниги. А як вдалося потрапити до престижного та дуже обмеженого кола «балетних фотографів»?

- Показуючи результати творчих робіт на сторінках своїх соціальних мереж, мені все частіше почали надходити пропозиції для спільного співробітництва, які доповнювали цей проект рік у рік новими фотокартками. Через деякий час такою пропозицією стало запрошення попрацювати в Америці «балетним фотографом», на яке я, звичайно, погодився… Це все, безсумнівно, тішило і надавало бажання подальшому творчому просуванню. Нові кадри поповнювали мій архів, а безліч ідей у ​​моїй голові готувалися до реалізації.

 - Початок війни для вас також став шоком, як і для переважної більшості українців?

- Так… Життя непередбачуване. Одного разу все застигло... У моїй країні почалася війна, яка триває до цього дня. Це складно було уявити, а потім усвідомити, що це відбувається тут і зараз у реальному часі. І це стосується кожного із нас. Життя вже не буде таким, як раніше… Але я вірю, що МИР у будь-якому разі настане!

 - Але навіть у цей страшний час ви не припинили займатися творчістю, надихаючи своїми роботами багатьох людей.

- Переоцінка цінностей призвела до створення цієї фотокниги «МІСТО В ТАНЦІ», яка спочатку не планувалася, але завдяки проекту неусвідомлено створювалася протягом останніх п'яти років. На даний момент у ній уже понад 100 сторінок. Її повна верстка вже готова. І, можливо, у фінальну версію книги мені вдасться додати нові кадри цього року. І хоч би як складно було, я вірю в краще і сподіваюся, що попереду ще буде багато цікавих ідей та кадрів. А проект «Місто в танці» або «Балет у великому місті» продовжить своє існування під нашим МИРНИМ небом.

 - Дякую вам велике, Віталію! Від щирого серця і вам бажаємо миру, здоров'я, натхнення, творчості.

Фотоілюстрації з книги «Місто в танці» – Віталія Загінайло.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (15.08.22 08:43): шикарные фото. браво автору!!! Ответить | С цитатой
wunderbarvogel  (20.07.22 19:51): Мені зазвичай на віоліті траплялося чимало оригінальних знімків міста, але цей проект - особливий Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте