Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
14:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как днепровских школьников защитят от инфекций?

Как днепровских школьников защитят от инфекций?

Специалисты рассказали о том, какие справки и медосмотры необходимы школьникам Днепра.

Порой прохождение таких медосмотров и получение справок оборачивается стрессом и потерей массы времени. Особенно сейчас, во время пандемии.

«1 сентября – всегда стресс для родителей. Мне приходится брать на работе отгул, чтобы дочка прошла медосмотр перед школой, - рассказывает днепрянка Алена К. - Целый день в очередях перед разными кабинетами. Взять к хирургу талончик можно только с самого утра. Некоторые врачи сейчас в отпуске. Надо иметь массу свободного времени и стальные нервы, чтобы получить одну справку!»

Но ученикам 2-11 классов не обязательно было проходить такие осмотры до 1 сентября.

О специфике медосмотров школьников и прочих вопросах, связанными с ними, Городскому сайту рассказала Наталия БУДЯК – директор Восточного межрегионального департамента Национальной Службы здоровья Украины.


- 1 вересня розпочався навчальний рік у звичайному повноформатному режимі.Чи є обов'язковим медичний огляд перед школою?

- Медичний огляд перед школою обов’язково повинні були пройти першокласники. Маленьким учням потрібно відвідати хірурга,ортопеда-травматолога,офтальмолога, стоматолога, зробити аналізкрові на гемоглобінта інші аналізи за показаннями.У результаті педіатр або сімейний лікар,із яким у дитини укладена декларація, випише медичну довідку № 086-1/о про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультуру. Також першачкам потрібна довідка про зроблені профілактичні щеплення за формою № 063/о.

- А який огляд обов’язковий для інших школярів?

- Учні 2-11 класів мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед навчальним роком. Потрібні консультації та аналізи за віком підкаже педіатр чи сімейний лікар.

- Чи потрібно батькам оплачувати проходження спеціалістів та видачу довідок?

- Медогляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безкоштовними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення. Кількість направлень, які може виписати лікар для одного пацієнта, необмежена. При цьому слід зазначити, що направлення виписують не за бажанням пацієнта, а за висновком медичного фахівця, який оглянув школяра/школярку і розуміє, яка консультація, обстеження чи діагностика потрібні.Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога та лікаря, в якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями.

- Майже всіх батьків турбує запитання як буде проходити навчання – в оффлайн чи онлайн форматі?

- Поки Україна буде в зеленій зоні — це звичайний режим повноформатного навчання, але вчителі можуть обирати для себе якісь додаткові заняття, зокрема, по формату Всеукраїнської школи онлайн. Далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації з коронавірусом та кількості вакцинованих педагогів. Якщо буде жовта, помаранчева або червона зона, і в школі буде менш як 80% вакцинованих педагогів, навчання відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте