Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі просувається реконструкція алеї на проспекті Слобожанському

Як у Дніпрі просувається реконструкція алеї на проспекті Слобожанському

Півроку тому розпочались роботи з реконструкції скверу по просп. Слобожанському. За цей час звичайна прибудинкова територія стала перетворюватися на сучасну зелену зону, у якої немає аналогів у Дніпрі.

«Так історично склалося, що лівий берег міста завжди був промисловим і дуже депресивно виглядав. Але ж там живуть наші городяни, і їхнє життя повинна стати комфортною. Уже в липні цього року буде закінчено і введено в експлуатацію перший об'єкт - сквер «Слобожанський», - написав на своїй Facebook-сторінці голова громадської ради при Дніпровській міськраді Геннадій Корбан.

На цей час підрядною компанією СК Стройінвест вже виконано більшу половину робіт з благоустрою території. Замість чагарників та старих дерев тепер тут можна побачити вже майже готові пішохідні доріжки з нестандартним архітектурним рішенням та нові зелені насадження.

«Ми дуже раді бути причетними до загальноміської концепції розвитку Дніпра. Роботи на цьому об’єкті просуваються відповідно до наміченого графіку, тому вже зовсім скоро зможемо його передати у користування містян. Зараз нашою компанією вже майже закінчено улаштування доріжок, вже підведені всі комунікації та сформована геопластика для максимального зниження шуму від проїзної частини, найближчим часом перейдемо до благоустрою» - розповів генеральний директор СК Стройінвест Сергій Гавриленко.

Тут буде облаштована сучасна інфраструктура, дитячі та спортивні майданчики, зони для відпочинку, освітлення, газони із системою автоматичного поливу, а також створено місце для вигулу собак, встановлені лавки, урни та сучасний вуличний туалет. Біля скверу будуть відведені місця для паркування автомобілів.

Подивитися відео, як в Дніпрі просувається реконструкція скверу на пр. Слобожанському, можна за посиланням .

Gorod.dp.ua на Facebook.


Для тех, кто не умеет считать  (15.06.21 13:40): 3500 м3 бетона - это слой бетона толщиной в ОДИН МЕТР под дорожкой площадью 3500 м2. Відповісти | З цитатою
Вера  (15.06.21 13:37): Можна було зберегти старі дерева, відремонтувати алеї, встановити лавки та урни, висадити нові дерева та кущі і це коштувало б у 10 разів дешевше.

Температура повітря під деревами та звичайним грунтом влітку на 5-7 градусів нища від навколишнього повітря. Асфальт та плитка після спекотного дня довго остигають, тому навіть після заходу сонця в "сквері" не буде прохолоди.

Вітаю. Мешканці дозволили такому статися.
Відповісти | З цитатою
житель обыкновенный  (15.06.21 08:06): Да, сквер красивый. И очень современный по плотности комфорта - на протяжении алеи в 250 м уместились детские и спортивные площадки, зоны выгула собак и даже места для парковки автомобилей. Если жители правого берега узнают, что здесь так красиво, парковку придется расширять. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
житель  (14.06.21 21:29): 3500м3*2,5кг/м3=8750тонн. Это примерный вес 1 -подъездного панельного 9-этажного дома на 72 квартиры. Відповісти | З цитатою
BAAD  (14.06.21 16:04): Людям вместо тишины и воздуха от деревьев бетон, брусчатка дети и собаки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
О...ё!  (14.06.21 15:53): 3500 м.куб. бетона - это больше чем всю стройплощадку залить слоем 15см. Відповісти | З цитатою
Ух ты  (14.06.21 15:52): сколько бетона, клёвенько. Не то что раньше - деревья, газон - пережитки СССР. Вот в бетон закатать и другое дело, сразу сквер преобразился!!! Сколько, вы говорите, было на реконструкцию потрачено? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Эгоист  (14.06.21 15:24): До половины построят и забросят, как набережную на Победе. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті