Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
22:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили виставку робіт румунського фотографа Соріна Онішора

|«« «« »» »»|

До Дня Європи у Дніпропетровському художньому музеї презентували фотовиставку «Румунія. Місця. Люди». Автор – румунський фотограф Сорін Онішор. В експозиції – близько 30 робіт. Про це розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

«Відкриття виставки – чудовий приклад добросусідських відносини між нашими народами та державами. Такі культурні обміни – це впевнені кроки до спільного європейського майбутнього», – зазначила Наталія Першина.

Вона додала, що мешканці Дніпропетровщини мають чудову нагоду доторкнутись до прикладу сучасного мистецтва Румунії. А ще культурної спадщини цієї країни.

Ініціатором мистецької події став Почесний консул Румунії в Дніпрі Віталій Фокша.

«Фотографії Соріна Онішора чіпляють… Це мистецтво, з яким повинен познайомитись світ. Переглядаючи їх відчуваєш навіть «смак повітря», тепло сонця, або прохолоду зимових днів. Культура та почуття цих знімків дуже щирі та відверті, наче хтось доторкнувся до душі», – зазначив Віталій Фокша.

Сорін Онішор – видатний фотохудожник з численними нагородами. Визнаний одним із найкращих у Румунії. Його роботи виставлялися в багатьох європейських галереях.

Педагог за освітою він понад 10 років навчає інших «зупиняти миті» на світлинах. Особливість стилю митця – етнографічна фотографія.

Перші відвідувачі виставки кажуть, світлини захоплюють подих. На кадрах застигли моменти із сільського життя, колоритні прості жителі, дивовижні румунські пейзажі. Показані народні традиції, обряди, архітектура та ремесла.

Мешканка Дніпра Маргарита відмітила, на кадрах наче й буденність показана. Але така яскрава, приваблива. Неможливо відірвати погляд від світлин.

«Я сама фотограф. Дізналася про експозицію, зацікавилась, вирішила завітати сюди. Найбільше вразило зображення дівчинки у вікні. Воно таке казкове. Наче ілюстрація до дитячої книжки», – сказала відвідувачка виставки Маргарита.

Експозицію можна переглянути до 6 червня у Дніпропетровському художньому музеї за адресою: Дніпро, вул. Шевченка, 21.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Элка  (15.05.21 14:47): уберите этого цыгана, от него немытыми ногами воняет. Відповісти | З цитатою
Хм  (15.05.21 08:04): Сатурэйшн завышен, с людьми фото интереснее, чем пейзажи у автора, наши не хуже) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті