Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як створити патронатну родину

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як створити патронатну родину

Мешканці Дніпропетровщини можуть створити патронатні родини. У такий спосіб – допомогти хлопцям та дівчатам, які втратили батьків. Як це зробити, розповіли у службі у справах дітей облдержадміністрації.

«Патронатна родина – нова для України форма виховання. Хлопців та дівчат, які залишились без батьків, тимчасово влаштовують до нової сім’ї. Зазвичай, на термін до 3-х місяців, іноді – до півроку», – сказали у службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

Фахівці зазначають – для дітей це можливість не потрапити до притулку чи інтернату, поки вирішується їх подальша доля. Завдання патронатних вихователів – оточити малих родинним затишком та турботою.

Створити патронатну родину може повнолітня людина із досвідом виховання дітей. Серед основних вимог – мати відповідні житлові умови. Потрібно пройти обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики. Прийняти дитину в родину батьки зможуть тільки після успішного завершення курсів. За виховання вони отримують соціальні виплати.

Щоб стати патронатним вихователем, слід звернутися до служби у справах дітей. Або центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання.

Нині на Дніпропетровщині – три патронатні родини. Там виховують 7 дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Толик 42 года  (12.03.21 15:53): Ищу патронатную семью на 1 год. Можно и на 3 месяца. Ем все подряд. Аппетит хороший. Відповісти | З цитатою
чел  (12.03.21 10:20): Что значит временно? Поигрался и отдай другому? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті