Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За останній тиждень із симптомами грипу та ГРВІ до лікарів звернулося понад 16 тис мешканців області

За останній тиждень із симптомами грипу та ГРВІ до лікарів звернулося понад 16 тис мешканців області

У перший тиждень весни за допомогою до медзакладів області із симптомами грипу та ГРВІ звернулося понад 16 тис людей. Це на 1,7% більше порівняно з попереднім тижнем, проте нижче за епідпоріг на 16,3%. Переважна більшість хворих – діти.

Про те, як уберегтися від сезонної недуги, нагадали у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.
«Наразі у регіоні циркулюють переважно віруси грипу типу А – H1N1. За останній тиждень маємо летальний випадок – вже третій за епідсезон. Як і попередній раз, у Верхньодніпровську, – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Нагадуємо, грип небезпечний саме ускладненнями. Найперше – розвитком тяжкої пневмонії. Тож за перших ознаках хвороби слід відразу звертатися до лікаря».
Нині на Дніпропетровщині найвищий рівень захворюваності на грип та ГРВІ – у Тернівці, Покрові, Магдалинівському та Широківському районах. На цих територіях підвищений епідпоріг.

Загалом до лікарень області із симптомами грипу та ГРВІ за останній тиждень госпіталізували майже 600 людей, із них 80% – діти.

«Аби не підхопити грип, слід дотримуватися простих правил. Частіше мити руки, регулярно провітрювати приміщення. Намагайтеся також менше торкатися обличчя – очей, носа, рота. Якщо підвищилася температура тіла, залишайтеся вдома та викликайте лікаря», – порадили в департаменті.
Фахівці також нагадали: найкраща профілактика грипу – вакцинація. Це можна зробити протягом усього епідсезону – до травня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


А  (10.03.20 18:27): может это таво? Уже этаго?... Шо пишут сейчас. Відповісти | З цитатою
нудный  (10.03.20 16:54): за прожитую жизнь обращался в разные поликлиники (по месту жительства) - ни разу не слышал чтоб кому либо был поставлен диагноз ГРИПП, всегда ОРЗ писали и диагноз на основе симптомов ставили, никаких тестов не делали Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті