Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Депутати міськради звернулися до Президента України з приводу колишнього уранового виробництва «Придніпровського хімічного заводу»

Депутати міськради звернулися до Президента України з приводу колишнього уранового виробництва «Придніпровського хімічного заводу»

За ініціативою Кам’янського міського голови Андрія Білоусова на останньому засіданні сесії міської ради депутати розглянули і прийняли рішення направити звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради та народного депутата України від 39 округу Ганни Лічман з проханням забезпечити фінансування Державної цільової екологічної програми першочергових заходів приведення у безпечний стан об’єктів і майданчика колишнього уранового виробництва виробничого об’єднання «Придніпровський хімічний завод».

Основною метою даної Програми є запобігання виникненню надзвичайної ситуації в Україні через погіршення екологічного стану на території колишнього ПХЗ, проведення постійного моніторингу за радіаційним станом об’єктів підприємства, здійснення технічного нагляду та першочергових заходів щодо приведення їх у безпечний стан, а також створення безпечних умов для проживання населення в Дніпропетровській області.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету. Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 247,948 мільйонів гривень.

У разі виділення необхідних коштів з Державного бюджету, виконання Програми дасть можливість мінімізувати радіаційний вплив на населення Кам’янського, забезпечити екологічну та радіологічну безпеку усієї області та провести ряд важливих, передбачених Програмою заходів, спрямованих на зменшення шкідливого впливу радіоактивного і хімічного забруднення на стан навколишнього природного середовища і здоров’я людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті