Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
07:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Будівництво каналізаційної системи на дні Самари

У Дніпропетровську каналізаційні води потрапляють до Самари практично без очищення. Колектор був побудований більше століття тому. На разі він перевантажений та зовсім не справляється з величезним обсягом каналізаційних стоків. Показник бактеріального забруднення в цьому місці перевищує припустимий рівень у 48 разів.

Тільки зараз були знайдені кошти на вирішення проблеми. У цьому місці в Самару щодня потрапляли каналізаційні води. Це стоки міжобласного психоневрологічного центру, колонії, кількох багатоповерхових будинків та дитячого комбінату. Про очищення та знезараження й мови не було.

Примітивний колектор побудували ще в 1890-х роках. Тоді каналізаційні стоки проводили крізь пісок та щебінь. Через сто років були намагання відновити систему очищення. Але безрезультатно.

Сергій Кобцов, заступник голови Самарського райвиконкому: «Было строительство канализационной насосной станции и подводных дюкеров в конце 80-х годов. Но потом финансирование прекратилось. И все эти дюкеры остались потопленными».

Поки шукали гроші, мешканці житлового масиву, як і завжди, ловили тут рибу та водили малюків на пляж. Клавдія Трофименко живе біля Самари півстоліття. Жінка каже, що від хати до хати ходили плітки про забруднення ріки.

Клавдія Трофименко, мешканка житлового масиву “Шевченко”: “Люди замечали, что идет какое-то загрязнение. Рыбы весной много погибло. Но все это прошло незаметно и никого это не касалось, потому что это не афишировалось просто”.

Тільки зараз були виділені кошти з державного та місцевих бюджетів на будівництво каналізаційної системи. Дюкери по дну Самари прокладають вісім водолазів. Вони працюють до пізнього вечора. Підводні робочі не кинуть будівництво, навіть якщо буде лід. Геннадій Мішньов став водолазом три роки тому. Чоловік каже, що від холоду спасають теплі светри під костюмом. А от міцні напої – під суворою забороною.

Геннадій Мішньов, водолаз: «Организм работает в 2 раза сильнее. И если тебе станет плохо под водой, то ты можешь не выбраться наверх».

Роботи ускладнює не лише похолодання. Поруч з трубопроводом – високовольтна лінія, газопровід і табеля зв’язку. Крім того, плаваючий кран іноді повертається за течією. Але фахівці намагаються будувати каналізаційну систему за всіма правилами. Вона навіть не буде заважати суднам.

Микола Сорочинський, начальник дільниці: “Роется траншея под водой в грунте, укладывается трубопровод, засыпается. И суда ходят, фарватер не нарушается, глубины не уменьшаются”.

Роботи планують закінчити до Нового року. Відтоді каналізаційні стоки поступатимуть до очисної станції, а тільки потім потраплятимуть до ріки. Місцеві рибалки вже мріють про гарний улов, який нарешті буде безпечним для здоров’я.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті