Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
03:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Італійський диригент Філіппо Торре

Італійський диригент Філіппо Торре приїхав на гастролі в Дніпропетровськ. У четвер, одинадцятого листопада, в обласній філармонії відбудеться концерт під його керівництвом.

З дніпропетровськими музикантами маестро працює вже вдруге. Професіоналізм наших музикантів настільки вразив Філіппо минулого разу, що він не зміг не скористатися нагодою ще раз приїхати до нашого міста. Тридцятисемирічний диригент Філіппо Торре живе й працює в містечку Ропалло недалеко від Генуї в Італії. Першим інструментом у житті диригента була мандоліна. А ось опанувавши гру на фортепіано, він вивчився композиторській майстерності в громадянській музичній школі Мілана. Кар’єра композитора не завадила Філіппо водночас ще й освоїти курс фізики в університеті міста Торіо в Італії. Але тільки музика, вважає маестро, стала сенсом його життя.

Концерт у Дніпропетровську, як пообіцяв Філіппо Торре, буде яскравим. Цікава його програма. “Чарівна флейта” Моцарта, увертюра Чайковського “Ромео і Джульєтта”, а також третя симфонія Шумана. До речі, саме її оркестр нашої філармонії виконуватиме вперше. Але, як каже маестро, з цим досить складним завданням музиканти впораються. За декілька репетицій загальними зусиллями відшліфують чистоту звуку. Гарячий італієць зізнається: з українцями йому по-особливому гармонійно працюється, не доводиться навіть звертатися до перекладача. Адже на сцені панує єдина мова звуків. Ліричну й трохи сумну програму майбутнього концерту Філіппо Торре обрав не випадково. Зараз вона ближча його настрою.

Як розповідають працівники філармонії, коли минулого разу маестро був у Дніпропетровську, він закохався в дівчину. А ось приїхавши цього разу, дізнався, що обраниця його не дочекалася, заручилася з іншим. Зараз Філіппо налаштований багато працювати та гастролювати. Бере приватні уроки російської в Італії. Сподівається: в Україну приїде не один раз. Він не сумує, що залишається замало часу на дозвілля, адже впевнено прямує до своєї заповітної мрії – стати великим диригентом.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті