Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
03:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Жители Паруса защищают свою придомовую территорию

Жители Паруса защищают свою придомовую территорию
В спальном районе нашего города (ж/м Парус) между многоэтажных домов началась стройка автостоянки. Против которой выступают все жители близлежайщих домов. По всем санитарным нормам в этом месте кроме детской площадки не могут находиться никакие сооружения и тем более стоянка машин.

07.02.09 жителями массива был устроен субботник, во время которого были посажены около 70 деревьев. На этой недели планируется завести песок и землю, установить качели и горки для детей.

Мы очень надеемся, что нам это не помешают сделать власти (которые подписывали одни из разрешительных документов на строительство), либо кто к этому причастен.

На прошлой неделе писались письма с жалобами и подписями более чем 800 жителей домов.

Колективна заява-скарга
мешканців житлових будинків № 2, №6
по вулиці Моніторній, № 13, №19 по пров.Парусний
м. Дніпропетровська

(ж/м „Парус-2”)

30 січня 2009 року окремі мешканці ж/м Парус–2 багатоповерхових і багатоквартирних (понад 800 квартир) будинків № 2, № 6 по вулиці Моніторній та № 13, № 19 по пров. Парусному, стали свідками підготовчих будівельних робіт (викопування ям під стовпи огорожі) на земельній ділянці з тильної сторони будинку №2 по вулиці Моніторній, яка на сьогодні поки нічим не забудована.

З отриманої ними інформації стало відомо, що стовпи огорожі невідомий забудовник намагається встановити зранку 31 січня 2009 року (субота). З огляду на такі наміри певна частина мешканців будинків № 2, № 6 по вулиці Моніторній та № 13, № 19 по пров. Парусному об 11-00 31 січня 2009 року прибула на зазначену земельну ділянку, щоб отримати повну і обґрунтовану інформацію про заплановану забудову.

Зібранню мешканців були надані деякі документи, згідно з якими вищевказана земельна ділянка планується для користування у вигляді нічної автопарковки.

Проте дивним виглядає те, що всупереч чинному законодавству України, зокрема ст.ст. 7, 22-24 Закону України "Про планування і забудову територій", потенційні забудовники (а їх виявилося навіть двоє – директор міського комунального підприємства „Міськавтопарк” Ченчевич С.Г. та приватний підприємець гр. Семергеєв А.М.) керувались лише листом заступника голови Ленінської районної в місті ради Денисенко О.О. від 26.09.2008 року № 1/15-207 та свідоцтвом про реєстрацію Серія С № 00600, виданого управлінням транспорту Дніпропетровської міської ради на підставі договору від24.10.2008 року №0191 ПП „На право надання послуг з паркування автотранспорту”.

З цього приводу зауважимо, що жодним із перелічених документів не надається право будь-кому здійснювати будівництво на земельній ділянці, яка навіть не відведена у встановленому законодавством порядку для зазначеної у свідоцтві меті.

Проте забудовники намагались за будь-що здійснити свої наміри і почати реально огороджувати вибрану ними територію. Коли цьому активно заперечували мешканці будинків № 2, № 6 по вулиці Моніторній та № 13, № 19 по пров. Парусному, Ченчевич С.Г. та Семергеєв А.М. по телефонам викликали на допомогу працівників якоїсь охоронної фірми, працівників Ленінського районного відділу внутрішніх справ, представника виконкому Ленінської районної в місті ради.

Звертаємо увагу на головне – ніхто із представників влади не міг отримати ніяких документів, які б надавали право забудовникам здійснювати оспорювані дії.

Таким чином слід констатувати, що і Ченчевич С.Г., і Семергеєв А.М. діяли поза правовим полем, тобто незаконно. А допомогли їм в цьому, нажаль, посадовці Ленінської районної в місті ради та управління транспорту Дніпропетровської міської ради.

Ми, мешканці житлових будинків, які призначені саме для комфортного і безпечного проживання в них як на умовах оренди квартир (міська комунальна власність), так і у квартирах, які були законно приватизовані громадянами, просто обурені зухвалим ставленням представників влади різних рівнів, які не виконують належним чином свої функції, що призводить до зловживання з їх боку владою і породжує низку порушень прав громадян, гарантованих Конституцією та Законами України.

Відповідно до вимог ст. 29 Закону України "Про планування і забудову територій" дозвіл на виконання будівельних робіт – це документ, що засвідчує право забудовника та підрядника на виконання будівельних робіт, підключення об’єкта будівництва до інженерних мереж та споруд, видачу ордерів на проведення земляних робіт, що надається та реєструється інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю.

Виконання будівельних робіт без вищезгаданого дозволу забороняється Як ми з’ясували, зазначеного дозволу у гр.Ченчевича С.Г. та гр.Семергеєва А.М. не виявлено, як і відсутні будь-які дозвільні документи на земельну ділянку. Тому Ми і звертаємось до органів прокуратури із заявою про перевірку законності дій службових осіб, які причетні до процедури захоплення земельної ділянки та порушення прав мешканців на комфортне, безпечне проживання в будинку та благоустрій прибудинкової та іншої прилеглої до будинку території.

Ці права громадян та обов’язки органів місцевого самоврядування прямо передбачені Законом України „Про благоустрій населених пунктів”, зокрема ст.ст. 20-23, 25, 27.

Враховуючи, що дії чергових забудовників-зазіхателів на вищевказану земельну ділянку не перші, і мабуть не останні, Ми звертаємось до органів влади з наступною вимогою:

1. Ми категорично проти використання земельної ділянки, яка фактично розміщується на перехресті будинків № 2, № 6 по вулиці Моніторній та № 13, № 19 по пров. Парусному, створюючи своєрідний двір для мешканців всіх будинків (список з особистими підписами мешканців будинків № 2, № 6 по вулиці Моніторній, №13, № 19 по пров. Парусному додається).

2. Ми вимагаємо перегляду помилкової концепції використання вільної земельної ділянки, яка знаходиться в середині житлового масиву (район будинку № 2 по вул. Моніторній), для розміщення на ній будь-яких виробничих, автопаркувальних або гральних чи інших закладів з метою отримання прибутку, оскільки це єдина земельна ділянка, яка може бути ефективно використана для створення на ній озелененого куточка для відпочинку громадян та дітей.

3. Зупинити дії, як незаконні, директора міського комунального підприємства „Міськавтопарк” Ченчевич С.Г. та приватного підприємця гр. Семергеєва А.М. щодо огорожі зазначеної земельної ділянки та створення на ній автопарковки.

4. Розглянути обґрунтованість та законність видачі документів, якими керуються вищевказані забудовники, та у разі невідповідності їх чинному законодавству, скасувати.

02 лютого 2009 року

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:






  


Семергеев Андрей Николаевич  (19.09.22 15:56): А вот и я постригуся и в дипутаты пойду!
https://img02.flagma.es/upload/avatare/2019/04/15/1456612_67 uZq.jpg
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Семергеев Андрей Николаевич  (19.09.22 15:52): Ну ничего, я пока подожду. Посмотрим... У меня зал и так нормальный на красном камне в центре им Высоцкого. По крайней мере накачатца у меня могут и массу набрать, потомушо в других залах не купишь нужные препараты для набора массы! Ответить | С цитатой
Я  (22.02.11 19:28): То что можно Апполону , не разрешается жалкому плебею )
Всё , что законно Гей Андрей , то и стоит , а что нет , там и тебя нет , и самое главное не будет более никогда ) )
Как к стати дела с законностью в спорном клубе "Олимпия" ? А "хан" семерГЕЙ ? ) ) )
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
я знеаю руденко  (17.02.11 09:55): да понятно чья это статья и комменты РУДЕНКО ИГОРЬ ИВАНОВИЧ,бандит и жалкий уродец, который проиграл тендер на это место!!! 20 лет там был пустырь и свалка , а тут вдруг деревья в феврале сажают, яко-бы детям гулять нет где))) Руденко не смеши людей ! убери руденко стоянку незаконную, которая находится у тебя же под окнами Шелгунова 8.кв505. Ответить | С цитатой
nFYZ  (08.02.11 20:46): мУСЯ,ТО ЧТО ОН(семергеев андрей) не традиционной ориентации,не даёт ему права хапать нашу землю!!! Ответить | С цитатой
мусик  (03.02.11 12:38): а известно ли сообществу,что семергеев андрюша крайне склонен к нестандартному однополому сексу? Ответить | С цитатой
Селеванов  (02.02.11 13:18): Куда смотрят парийные боссы и боссики,набирая в команду вчерашних уголовников типа Семергеева Андрея?!
Ответ один-они сродни своим проигранным вассалам!
Что ж Великий паша Загид Краснов,реультаты выборов с полным нулём тебе ответ,и твоим шавкам захватчикам типа семерГеева и прочей гыдоти...)))
Ответить | С цитатой
777  (26.01.11 14:56): Да гнать Семергеевых андрюшечек да сраным веником!!! Ответить | С цитатой
Гусь  (25.01.11 19:23): Выгнали семерГеева андрюшу с земли на Парусе,партия зелёных "Народный Фронт" и простые жители улицы Мониторной,2!
Но этот ранее судимый мерзавец проник с "Громадской силой" в депутатики Ленинского райсовета,теперь его братва ходит по району предлагает услуги предпринимателям,а затем делают им проблемы через семерГеевские депутатские запросы в разные инстанции...
Берегись народ вражины в раде(((
Ответить | С цитатой
Каратай  (19.01.11 17:25): Семергеев Андрей ранее судим за вымогательство,срок был условный,а вымогал на Коммунаровском рынке дань с бабушек,что торгавали всякой мелочью(семечки,таранька,вязанные носки и др.) был пойман участковым Ленинского райотдела.при задержании до доставки в райотдел сдал двух своих дружков по качалке,где вместе накачивали мышцу на старушек с рынка)))
Семергеев в 2009 стал активным Членом "Громадкой силы" Загида Краснова,неоднократно был замечен в обществе с теперь уже эксдепутатом Гусейновом ,то есть на лицо срощение интересов захвата земли дагестанской группировкой воврвавшейся в местную власть в нашем городе.Будьте бдительны!
Ответить | С цитатой
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  »  »|
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте