Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зірвали джекпот: Мешканці житломасиву Тополя розповіли про ремонт у власних будинках

|«« «« »» »»|

У Дніпрі упродовж тривалого часу найболючішою проблемою житломасиву Тополя та й Шевченківського району загалом залишалися ліфти. Півроку назад тут не працювали близько 50% підйомників. Люди розповідають: раніше через непрацюючі ліфти чимало пенсіонерів не могли вийти зі своїх квартир на вулицю.

«Ми дуже раді, що нарешті встановили нові ліфти, що виділили гроші на відновлення. Для людей це – чудово», – переконана мешканка одного з будинків житломасиву Ірина Реутовська.

Нині у тутешніх будинках проводять не лише капітальні ремонти ліфтів, а й вирішують інші проблеми.

«Зараз нам замінили все. Встановили новий ліфт, замінили труби в підвалі. Тепер все це прекрасно. Кабіна нова, все там поміняли. Люди приходили й питали: «У вас тут ОСББ?». Ми казали, що ні. Вони знову питали: «А що ж тоді?». Відповіли: «Ми зірвали джекпот», – розповіла місцева мешканка Галина Гунько.

За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, системну проблему ліфтів вдалося вирішити не лише на житломасиві Тополя, а й по місту загалом.

«Люди задоволені. Є незначні технічні складнощі, пов'язані з додатковим налаштуванням вантажопід'ємності ліфтів. Це – важливе й принципове питання, однак системну проблему з підйомниками на житломасиві Тополя, у Шевченківському районі та й по місту загалом ми фактично вирішили. Упевнений, що до кінця року у місті не буде жодного системно непрацюючого ліфта», – зазначив Борис Філатов під час огляду ремонтів.

Найнебезпечнішими для підйомників, як і для комунального господарства загалом, є дії крадіїв. Зловмисники нищать майно, а награбоване за копійки здають до пунктів прийому металобрухту. Утім, системна боротьба мерії з такими нелегальними точками збуту дозволила переломити ситуацію.

Так, за даними поліції, протягом останніх понад двох місяців на житломасиві Тополя не зафіксували жодної крадіжки ліфтового обладнання, у той час, як раніше їх було близько 2-3 щодня. Водночас у будинках існує проблема кабелів операторів Інтернет-провайдерів. Дроти «розкидані» по всім під'їздам. Крім загального не надто естетичного вигляду, деякі кабелі неможливо використовувати.

«Як мені звітують підлеглі, провайдери не хочуть йти на жодні перемовини, кажуть, що це – не наша зона відповідальності, що укладено домовленості з мешканцям. Та хочеться попередити провайдерів: руки в нас дійдуть й до них. Тож, або вони нормально прокладатимуть свої комунікації всередині під'їзду – в коробах, або ми використовуватимемо всі наявні в нас можливості та застосовуватимемо практику інших територіальних громад, зокрема Харкова», – наголосив Борис Філатов.

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (27.07.18 11:11): У нас тоже переделали старый на новый. Ездить стал тише. Но вот двери закрываются с таким грохотом, что просто пи.., работники при установке насверлили ненужных дырок просто жесть. А останавливается минимум пару раз в день, мастер уже задолбался бегать чтобы запускать его и сказал, что они все так работаю и будут работать и ничего с этим сделать нельзя. Непонятно просто по какому принципу выбирали подъезды для замены лифтов. Наш старый лифт и до замены на новый прекрасно работал и не тормозил. Мы не против обновления лифта но лучше бы сначала заменили лифты в домах у кого они годами не работали, а потом брались за замены работающих. А так у одних лифты так и остались не работающими, а вторым работающие заменили на полуработающие. Відповісти | З цитатою
Жора  (27.07.18 09:04): И нам поменяли лифт в подъезде. И табло красивое установили на 1-м этаже: https://drive.google.com/open?id=1vAG1h1c3m_4o9DRh5fsSKbmx3X 1EEPsk Відповісти | З цитатою
Жора  (27.07.18 09:02): И нам поменяли лифт в подъезде. И табло красивое установили на 1-м этаже: https://drive.google.com/open?id=1vAG1h1c3m_4o9DRh5fsSKbmx3X 1EEPsk Відповісти | З цитатою
123321  (26.07.18 22:10): Так а с какого хера этим занимается "город" за бюджетные деньги? Почему не те твари, которые десятилетиями получали на это деньги в виде абонплаты? Відповісти | З цитатою
Сидорова коза  (26.07.18 21:26): Не знаю, как там у кого, но у нас в подъезде лифт стал ездиить тишэе.. дажэ с Ириной Реутовской, шо на 1-м фото, на борту.. правда,- медленнее, как пенсионер и дажэ без Ирины Реутовской в салоне.. Відповісти | З цитатою
Бррр  (26.07.18 18:59): У нас лифт, тот что поставил "Боря"ломается в 10 раз чаще чем старый. Кроме новой кабины, ничего хорошего в нём нет!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
александр  (26.07.18 18:08): Боря молодец! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті