Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
16:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі оперативники затримали 2 групи кредитних шахраїв

У Дніпрі оперативники затримали 2 групи кредитних шахраїв

За фальшивими паспортами злочинці брали готівкові кредити у банківських установах та споживчі кредити в магазинах побутової техніки.

На рахунку групи у складі двох чоловіків – 51 спроба взяти кредит готівкою чи отримати гроші для купівлі побутової техніки. За півтора роки зловмисникам вдалося ошукати 23 кредитні установи та банки. Загальна сума завданих збитків склала понад 200 тис. гривень.

За оперативною інформацією співробітників кримінальної поліції, шахраї використовували втрачені чи викрадені паспорти, в які вклеювали фотографії одного з чоловіків. Одним паспортом користувалися 1-2 дні, протягом цього часу обходили близько 10 точок видачі кредитів.

13 березня співробітникам управління карного розшуку вдалося затримати зловмисників у магазині побутової техніки при спробі отримати черговий кредит у сумі 21 тис. гривень на купівлю телевізора.

Оперативники встановили, що до шахрайств причетні двоє місцевих жителів. Один з них – 35-річний чоловік, у 2017 році вже був двічі засудженим за аналогічні злочини та перебував на виправному терміні. 14 березня слідчим відділом Соборного відділу поліції м. Дніпра чоловікам вручено підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту та тримання під вартою.

Ще один жіночий дует шахрайок поліцейські затримали 15 березня за інформацією служби безпеки одного з банків.

37-річна жінка за фальшивим паспортом намагалася одержати у банку кредит на 34 тис. гривень. Під час отримання грошей у касі злодійку затримали співробітники карного розшуку. Її спільницю, раніше судиму за шахрайство 38-річну жінку, затримали неподалік.

16 березня до ЄРДР були внесені відомості за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зараз жінок перевіряють на причетність до інших шахрайств з кредитами, скоєних на території регіону.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Татьяна  (20.03.18 20:29): А ещё есть банк Алефкредит и многие подобные банки которые выдают через онлайн кредиты, может любой взять кредит под чужим паспортом, главное иметь при себе, фото с паспортом , копии документом и все, никаких подписей,ничего нигде не требуют. Банки держат бандиты..., Легко выдают деньги не зная кому... Відповісти | З цитатою
Пора закрыть  (20.03.18 16:35): Закрывайте конторы типа Швидко Гроші. Кредиты для наркоманов и детей. Как только человек не отдает пару сотен, там 500% от суммы включают. Почему такие шарлатаны еще работают? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті