Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
09:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Канадці звели у Нікополі найпотужнішу сонячну електростанцію в області

Канадці звели у Нікополі найпотужнішу сонячну електростанцію в області

Понад 32 тисяч панелей та до 10 МВт електроенергії на годину. У Нікополі звели найпотужнішу в області сонячну електростанцію. На це канадський інвестор виділив майже 11 млн євро, розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Залучення інвестицій та розвиток енергонезалежності країни – основні пріоритети державної політики Президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина їх вдало поєднує та вже демонструє перші досягнення, – зауважив Валентин Резніченко. – Нині в області вже дві сонячні електростанції – у Підгородному та Нікополі. На їх будівництво не витрачено жодної копійки бюджетних коштів. Усе – за рахунок інвестора».
Електростанцію у Нікополі звели за півроку. Гроші на її будівництво надав канадський інвестор. Реалізації проекту сприяли ДніпроОДА та Дніпропетровське інвестиційне агентство.

«Нині це найпотужніша в області сонячна електростанція, зведена коштом інвестора. На її будівництво знадобилося майже 11 млн євро. На 15 га землі розмістили понад 32 тисяч панелей. Потужність станції – до 10 МВт електроенергії на годину», – розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.
Вироблена електроенергія здатна щомісяця забезпечувати світлом майже 12 тис квартир, зауважив гендиректор підрядної фірми «Екотехнік Нікополь» Юрій Засядьвовк.

Канадський інвестор обрав Нікополь не випадково, розповів представник компанії-інвестора Іван Бачинський.

«Нікополь – одна з найбільш сонячних місцевостей області, тому електростанцію вирішили розташувати саме тут, – зазначив він. – Це перше капіталовкладення нашої компанії в Дніпропетровську область. Маємо взаєморозуміння з обласним керівництвом щодо подальшого розвитку екоенергетики».
Усі панелі у Нікопольській електростанції – закордонного виробника, проте конструкції – дніпровські.

«Такі об’єкти вже позитивно зарекомендували себе в Європі. Сонячна енергія не вичерпується та є екологічно чистою», – підкреслив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.





Gorod.dp.ua на Facebook.


dem  (29.01.18 12:12): Одно лишь условие когда СЭС могли бы быть полезны - располагать их на поверхности водохранилищ Відповісти | З цитатою
dem  (29.01.18 12:09): Даже не цена электроэнергии ГЭС определяющий фактор, а то, что она производится тогда, когда необходима, в часы пик. А солнечная - когда б-г даст. В нащем регионе вообще переизбыток мощностей, поэтому хотят построить еще ЛЭП на Одессу. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (29.01.18 11:36): Инвестор -это не добрый дядя. Ему надо будет за 10 лет вернуть потраченные деньги. Электричество может быть дороже в разы, чем электричество с гидроэлектростанций. Стоимость Канадской энергии будут Нам подавать как экономически обоснованную. Будет повод подымать цену на электроэнергию от гидроэлектростанций, а там себестоимость ниже. Утилизация солнечных батарей будет за счёт канадцев? Відповісти | З цитатою
хохол  (26.01.18 22:58): Так потом канадский инвестор сдерет с вас 30 млн евро !!! Відповісти | З цитатою
Сity  (26.01.18 18:55): За альтернативной энергией будущее - но лучше,наверно, хоть и дороже, ставить поворотные элементы. Відповісти | З цитатою
местный  (26.01.18 14:53): в Орджоникидзе уже лет 5 работает станция и не меньше этой точно. Почему не пишут про нее. Відповісти | З цитатою
dri  (26.01.18 14:51): Так и зарабатывать будет на ней инвестор, еще и по тарифу зеленому от государства ) Відповісти | З цитатою
СантаБарбара  (26.01.18 14:16): Могут же, когда деньги влаживают. Відповісти | З цитатою
солнечный зайчик  (26.01.18 12:55): А кто с панелей снег убирать будет? Відповісти | З цитатою
Лекарь  (26.01.18 12:16): Мощность станции – до 80 МВт электроэнергии в сутки», - рассказал председатель ДнепрОГА Валентин Резниченко.
Полная безграмотность!
Мощность не измеряется "в сутки". Мощность - мгновенное понятие.
Физика 8 класс.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті