Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 17 червня 2024
17:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро готовий до початку профілактичної вакцинації проти грипу осіб із груп ризику

Дніпро готовий до початку профілактичної вакцинації проти грипу осіб із груп ризику

Дніпровські центри первинної медико-санітарної допомоги почали отримувати вакцину проти грипу, придбану за кошти міського бюджету. Вона вже надходить до центрів та розподіляється серед амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

Безкоштовні щеплення насамперед будуть зроблені особам із групи професійного ризику, зокрема, медичним працівникам центрів, які мають безпосередній контакт із хворими. Про це під час прес-конференції 9 листопада повідомив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський.

Щеплення проти грипу не входять до національного календаря щеплень, а відтак ці вакцини не закуповують за кошти державного бюджету.

«Цього року з міського бюджету в рамках комплексної програми «Здоровʼя населення м. Дніпро на 2016 – 2020 рр.» на закупівлю вакцин проти грипу виділено 350 тис. грн, що на 74 тис. грн більше, ніж минулого року. Це щорічна кампанія з вакцинації людей із групи медичного ризику перед епідеміологічним сезоном», – зазначив заступник міського голови.

Особи, які не належать до групи ризику, можуть самостійно придбати вакцину проти грипу в аптечній мережі і зробити щеплення в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За словами головного спеціаліста департаменту Тетяни Аверкіної, перед щепленням необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем або дільничним терапевтом щодо можливих протипоказань. Також лікар випише відповідний рецепт.

«За законодавством вакцину продають виключно за рецептом лікаря. Купуючи її, слід попросити на неї відповідні документи, а також обов'язково дотриматися холодового режиму під час транспортування вакцини з аптеки до лікувального закладу», – наголосила фахівець департаменту.

Цього року у Міністерстві охорони здоров'я України пройшли лабораторний контроль та отримали дозвіл на використання у нинішньому епідеміологічному сезоні 3 вакцини – «ДЖИСІ ФЛЮ» (Корея), «Інфлюенза Ваксін» (Китай) та «ВАКСІГРИП» (Франція).

Наразі у Дніпрі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню. Епідеміологічний поріг не перевищено. Зокрема, за останній тиждень до лікарів з симптомами ГРВІ звернулося 3 867 осіб, з них 2 497 осіб – це діти до 17 років. Випадки грипу не зареєстровано.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Местный  (09.11.17 17:13): Опять эксперименты над людьми Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (10)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (5)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті