Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Юр’ївці зводять сучасний стадіон

У Юр’ївці зводять сучасний стадіон

У Юр’ївці поруч із опорною школою зводять сучасний стадіон – із великим футбольним полем, майданчиками для баскетболу, волейболу, міні-футболу, біговими доріжками та зоною для ворк-аута.

Там проходитимуть обласні та районні змагання, уроки фізкультури та тренування вихованців дитячої спортшколи. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Створення комфортних умов для навчання дітей Дніпропетровщини – завдання, поставлене Президентом України Петром Порошенком. Заняття спортом та фізичною культурою не менш важливі для школярів, ніж уроки математики чи англійської. Розвиватися фізично краще на сучасних майданчиках зі зручним покриттям, з окремими секторами для різних видів спорту. Незабаром вперше в історії селища мешканці Юр’ївки матимуть стадіон, на якому можна буде проводити тренування з футболу, баскетболу, волейболу, легкої атлетики», – зазначив Валентин Резніченко.
Раніше на місці майбутнього стадіону були земля і трава – звичайний шкільний спортмайданчик зразка минулого століття. Школярі кажуть, через нерівності грати у футбол було неможливо – постійно спотикалися. Якщо дощ – було слизько й брудно.

Тепер колишній «стадіон» реконструюють, а точніше – зводять його «з нуля». Підрядники розпочали із земляних робіт – сучасна техніка зараз розрівнює ґрунт.

«Дякуємо очільнику області, який відгукнувся на прохання дітей і всіх мешканців нашого району, – зазначив голова Юр’ївської РДА Вадим Золотопуп. – Ну, неможливо у сучасних умовах бігати просто по траві, а не зручними доріжками».
Майбутній стадіон матиме сучасне футбольне поле зі штучною травою – довжиною 100 метрів, а також поле для міні-футболу. Там також зведуть майданчик для гри у баскетбол і волейбол. Передбачать і бігові доріжки з сучасним неслизьким покриттям та зону для стрибків у довжину. А ще – облаштують майданчик для ворк-аута. Навколо стадіону зведуть глядацькі трибуни, зверху – навіс. Територію облаштують спеціальними щоглами з енергозберігаючим освітленням.

«Наші хлопці гідно представляють район на обласних змаганнях із футболу, баскетболу та легкої атлетики. Тепер результати значно покращаться – вдячні обласній владі за таку турботу», – поділився вчитель фізкультури Юр’ївської опорної школи Володимир Онищук.
Мешканці Юр’ївки затамували подих в очікуванні якісного стадіону. Селище славиться успіхами у легкій атлетиці – колись у місцевій школі працював фізруком відомий тренер Борис Ананченко, який виховав чимало майстрів спорту й навіть олімпійського чемпіона.

«Маю велике бажання професійно займатися футболом. Сподіваюся, зможу досягнути класних результатів на новому, зручному полі», – сказав старшокласник Юр’ївської опорної школи Павло Салій.
Будівництво стадіону планують завершити в наступному році.

Загалом цьогоріч обласним коштом на Дніпропетровщині розпочали реконструкцію 12 стадіонів, ще два – зводять «з нуля».








Gorod.dp.ua на Facebook.


не знаю  (06.11.17 16:47): а в каком это районе области? непонятно... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Отличное  (06.11.17 15:16): решение, детям будет чем заняться Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті