Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбувся форум гірників

У Дніпрі відбувся форум гірників

Сьогодні у Дніпрі відбувся форум гірників. Це традиційна науково-практична конференція, яка збирає фахівців з України та інших країн.

Головна мета форуму - сприяти поєднанню науки і практики для того, щоб максимально забезпечувати розвиток гірничо-металургійної галузі. Багато професійних питань, пов’язаних із роботою шахт, гірничих збагачувальних комбінатів обговорюються на конференції.

Голова обласної ради Гліб Пригунов, виступаючи перед зібранням, підкреслив, що головною метою форуму має бути вирішення екологічних проблем регіону

«Зараз Дніпропетровська обласна рада спрямовує багато зусиль на поліпшення екологічного стану регіону, який є незадовільним саме через роботу великої кількості підприємств – забруднювачів навколишнього середовища. Більшість цих підприємств належать до гірничо-металургійної галузі. Наприклад, поводження із високо мінералізованими шахтними водами, які потрапляють у річку Дніпро і тому несуть загрозу великій частині південної України. Це дуже масштабна проблема, вирішити її покликані і вчені з Німеччини, і багато фахівців з України. Тільки втілення сучасних технологій, використання світового досвіду забезпечить розвиток гірничо-металургійної галузі і поліпшить екологічний стан регіону», - зауважив Гліб Пригунов.

Додамо, що вчора депутатами обласної ради було підняте питання щодо більш дієвого впливу місцевих громад на підприємства – забруднювачі. Голова обласної ради Гліб Пригунов дав відповідне доручення апарату обласної ради - створити перелік дій із роз’яснювальними додатками.

Таким чином, громади отримають інструменти впливу на недобросовісні підприємства. Зараз обласна рада готує звернення до Верховної ради, аби все ж таки створити механізм впливу на законодавчому рівні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Нудный  (05.10.17 19:26): Генералы песчанных карьеров.., Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті