Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Сучасний бібліотекар – провідник читача у нескінченному потоці інформації» – Надія Тітова

|«« «« »» »»|

Обрати професію бібліотекаря Надії Тітовій допомогла дитяча любов до літератури. Нині для директора Дніпропетровської обласної бібліотеки книга – витвір мистецтва та вічна цінність.

Як знайти справу до душі та розкрити себе у професії – в рубриці ДніпроОДА «Наші люди» .

Школяркою Надя понад усе любила книги. Вихідні проводила у селищній бібліотеці рідного Іларіонового – каже, ходила туди регулярно, наче у церкву, заздалегідь смакуючи кожну зустріч із улюбленими творами. Місцевий бібліотекар Георгій Георгійович став для неї справжнім Вчителем, із легкої руки якого дівчинка обрала майбутню справу свого життя.

«Він казав – не витрачай часу на погану літературу – і робив для мене добірку. А ще – радив іти у бібліотекарі, мовляв, завжди будеш серед розумних людей, розумних книг та розумних думок», – посміхається Надія Миколаївна.

Із дипломом Харківського інституту культури в далекому 1975-му приїхала за розподілом до Дніпропетровської обласної бібліотеки – там і відбулося її становлення як професіонала. За 40 із гаком років жодної миті не пожалкувала про вибір – каже, щодня спілкується з цікавими людьми та дізнається щось нове.

«Найбільше задоволення для мене як бібліотекаря та бібліографа – допомогти читачеві відшукати саме ту інформацію, яку він вже втратив надію знайти», – каже Надія Тітова.

Нині заслужений працівник культури України Надія Тітова очолює обласну бібліотеку – найстаріший заклад культури Дніпра, відкритий ще у 1834 році.

Незважаючи на поважний вік, бібліотека має все необхідне для сучасної людини – там можна про щось дізнатися, чомусь навчитися, та й просто приємно провести час із однодумцями або на самоті із улюбленою книгою.

Все це – завдяки зусиллям директора. Саме вона спонукала свій колектив у важкі 90-ті брати участь у конкурсах та вигравати гранти – їхній розмір досягав 30 тисяч доларів. Нині заклад – найбільший серед обласних бібліотек в Україні. Його фонд – понад три мільйони примірників.

«Ми руйнуємо в людей усталені стереотипи. Сучасна бібліотека – це не закрите книгосховище, а центр інформації з найкомфортнішими умовами для читача. Бібліотекар для нього – провідник у цьому нескінченному океані знань», – поділилася директор.

У бібліотеку люди приходять не тільки за традиційним джерелом інформації. Читачі також збираються у клубах за інтересами та відвідують майстер-класи. А ще для них організовують безкоштовні тренінги, семінари та курси з вивчення іноземних мов.

Читальна зала бібліотеки має сучасний вигляд. Замість закритих запилених фондів – світлий простір із сучасними меблями. Можна підійти до стелажів, вибрати книгу та насолоджуватися читанням у м'якому кріслі. А можна – попрацювати за комп'ютером та посидіти в Інтернеті.

«Воліємо, щоб у бібліотеці було красиво і затишно, – сказала Надія Миколаївна. – І щоб жоден читач не почув від бібліотекаря – «у нас цього немає».

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на [email protected].

Gorod.dp.ua на Facebook.


Глюкс  (03.10.17 17:31): Без обид, но проводник в бесконечном потоке информации - это Гугл и иже с ним. Відповісти | З цитатою
Іван  (29.09.17 21:23): Скажімо відверто: якщо Надія Мколаївна за свої 25 директорських років не підготувала на місце очільника обласної бібліотеки молодого, енергійного і креативного фахівця і у своєму пенсійному віці так міцно тримається свого кожаного крісла директорки, то це красномовно говорить про усе, що не сказано у цій куцій і порожній публікації. Варто спробувати скористатися послугами цієї бібліотеки, як усе стає зрозумілим. Хвалитися немає чим. Цій бібліотеці терміново потрібна суттєва реформа. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті