Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Депутати Європарламенту відвідали Музей АТО, Алею пам’яті та поспілкувалися з пораненими

|«« «« »» »»|

Депутати Європарламенту відвідали Дніпропетровську область. У Дніпрі голова парламентського комітету Даріуш Розатті та доповідач з питань безпеки й оборони Міхаель Галер  зустрілися з представниками ДніпроОДА, завітали до Музею АТО та поспілкувалися з пораненими бійцями в обласній лікарні ім.Мечникова.

 

            "Щороку Дніпропетровщина приймає десятки іноземних делегацій. Кожного разу розповідаємо закордонним партнерам про реальну ситуацію в Україні, зокрема, зоні АТО. Зрозуміти ці події глибше, відчути їх допомагають Музей АТО, Алея пам'яті, спілкування з  Героями в лікарні. Це дуже важливо", - розповів радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.

Депутати Європарламенту приїхали з візитом до Дніпра. Вони ознайомилися з життям міста та завітали до Музею АТО.  

Європарламентарії оглянули зовнішню та внутрішню експозиції музею, почули про громадянський подвиг мешканців Дніпропетровщини та захисників України.  

«Ми під великим враженням. Очевидно, що для мешканців Дніпра війна не є чимось віддаленим. Переконані: в результаті цієї битви українського народу справедливість переможе», - сказав доповідач з питань безпеки й оборони Міхаель Галер. Європарламентарії завітали до обласної лікарні ім.Мечникова. Вони зустрілися з головним лікарем Сергієм Риженком, який розповів про роботу дніпровських лікарів і провів гостей до поранених воїнів.  

Депутати Європарламенту також оглянули Алею пам'яті. Вони побачили меморіальний комплекс, присвячений тим, хто віддав свої життя за мир на Дніпропетровщині та в Україні.  

«Ця алея – важливий елемент пам’яті, який треба зберігати як приклад героїчної поведінки для наступних поколінь. Я схвильований і вражений побаченим. Це важливо не тільки для українців, але й для іноземців - щоб вони могли побачити, яку важку війну веде Україна за свою незалежність», - зазначив голова парламентського комітету Даріуш Розатті.  

Гості надовго затримувалися біля кожної зі стел.  

Після Дніпра європарламентарії відвідали Маріуполь, Широкіне та інші населені пункти в зоні АТО.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті