Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
08:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чергова сесія міськради: ліквідація дитсадка №47 і відмова перевізників від 10-мільйонної компенсації

Чергова сесія міськради: ліквідація дитсадка №47 і відмова перевізників від 10-мільйонної компенсації

Секретар Кам`янської міської ради розповів про чергову сесію.

18 квітня секретар Кам`янської міської ради провів традиційний брифінг стосовно питань поряду денного 16-ї чергової сесії міської ради. Олександр Залевський повідомив, що на розгляд сесії внесено 27 основних і 13 додаткових питань.

Серед основних питань, як завжди, є блок земельних питань (набуття (припинення) прав на землю під тимчасовими спорудами, передача громадянам земельних ділянок у власність та на умовах оренди, про надання дозволу на списання комунального майна).

Також на розгляд сесії виноситься питання про надання комунальному підприємству «Містшляхсервіс» дозволу на відчуження комунального майна, а саме – демонтованих пам’ятників Ф.Е.Дзержинському та В.І. Леніну. Однак за словами Олександра Залевського, більшість депутатських комісій виступають за зняття цього питання з порядку денного, адже наразі немає результатів експертної оцінки вартості цих скульптур.

На розгляд депутатів також виносяться питання про порядок відшкодування відсотків за кредитами на впровадження енергозберігаючих заходів та про внесення змін до Програми соціального захисту населення міста на 2012-2017 роки. Зокрема, змінами передбачено виділити 769 тисяч гривень матеріальної допомоги громадянам від депутатів міської ради та залишити 5 мільйонів гривень на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян. Раніше міська рада прийняла рішення про виділення 15 мільйонів гривень на компенсаційні виплати. З них 10 мільйонів могли б отримати автотранспортні підприємства за безкоштовне перевезення усіх пільговиків, однак перевізники від коштів відмовились. Тож тепер 10 мільйонів гривень планують передати комунальному підприємству «Трамвай» на відшкодування заборгованості із виплати заробітної плати та оплати рахунків за електроенергію.

Крім того, на сесію винесені питання, що стосуються майбутньої реорганізації департаменту охорони здоров`я та соціальної політики міської ради. З 1 червня департамент буде розділено на два окремі управління –охорони здоров`я та соціальної політики.

На черговій сесії депутатам пропонується розглянути Положення про облік об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг Кам`янського. Ще одне питання стосується модернізації роботи Центру надання адміністративних послуг. Планується створити віддалені робочі місця адміністраторів для забезпечення прийому заяв та документів від громадян, які обмежені у пересуванні.

Також на засідання виноситься питання про ліквідацію дошкільного навчального закладу №47 «Любисток» та передачі його на баланс «Міськводоканалу». Блок основних питань завершується зверненням депутатів міськради до Президента та Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Серед додаткових питань два стосуються міського бюджету: затвердження звіту про його виконання у 2016 році та внесення змін до поточного. Ще одне питання – про внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку міста. Крім цього буде розглянуто інвестиційну програму комунального підприємства «Тепломережі», внесення змін до програми імунопрофілактики та програми підтримки демобілізованих учасників АТО. Зокрема, пропонується, щоб пільгове забезпечення медикаментами отримували не лише бійці, а й члени сімей загиблих учасників АТО. Також планується виділити 500 тисяч гривень на розробку проектів земельних ділянок у Петриківському районі для учасників антитерористичної операції.

Ще на чергову сесію виносяться два депутатських запити. Один з них –депутата Віталія Чернявського стосується скасування рішення НКРЕКП з встановлення абонентської плати за газопостачання (запит був поданий до відміни цього рішення). Інший –депутата Ігоря Лісничого – щодо виділення коштів на придбання квартир мешканцям аварійного будинку по проспекту Свободи,67.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті