Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
23:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра розповіли, як система «Електронне здоров'я» зробить комфортнішим життя містян

У мерії Дніпра розповіли, як система «Електронне здоров'я» зробить комфортнішим життя містян

У Дніпрі продовжується реалізація електронних проектів, зокрема, в галузі медицини.

Так, в одній із лікарень міста вже кілька місяців працює електронна черга. Протягом року сервіс хочуть поширити і на решту поліклінік. У планах також – почати запровадження електронних медкартки та аптечного рецепта для пацієнтів.

«Цьогоріч будемо масштабувати так звану електронну поліклініку – це можливість записатися в чергу до лікаря через Інтернет. Можна буде все бачити та планувати заздалегідь. Також у перспективі – електронна картка пацієнта та електронний рецепт», – зазначила в. о. заступника міського голови Яніка Мерило під час прес-конференції 24 березня.

Проект «Картка пацієнта» дозволяє хворим в електронному форматі відстежувати всі свої аналізи, рентгени, періодичність відвідування лікаря.

Ще одна новація – «Електронний рецепт», яка дасть можливість уникати папірців, написаних нерозбірливим почерком. Лікар оновлюватиме перелік препаратів через спеціальну програму. Тобто, щоб отримати рецепт, пацієнтові в деяких випадках навіть не потрібно буде йти до лікарні. Провізори в аптеках працюватимуть із замовленнями через спеціальний реєстр. У мерії також обіцяють поступово забезпечити медзаклади Дніпра необхідною технічною базою.

«Минулого року ми закупили 130 комп'ютерів, підключили до Інтернету 51 амбулаторію. Усі сімейні лікарі, всі амбулаторії та центри підключені до Мережі. Наразі маємо 330 одиниць комп'ютерної техніки. У найближчі тижні закупимо та встановимо в амбулаторіях ще 90 комп'ютерів, 50 принтерів, зокрема, 20 термопринтерів для видачі талонів у електронній реєстратурі», – повідомив заступник мера Дніпра Андрій Бабський.

Посадовці також розповіли про результати перших трьох місяців роботи електронної черги у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3. Так, за цей час нею скористалися 32% пацієнтів. Люди також можуть заповнити анкету для зворотного зв'язку. У мерії зауважують, що за словами лікарів, особливих проблем із використанням Інтернету у пацієнтів не виникало. Найближчим часом електронну чергу планують запустити також у медзакладах №1,5 і 11.

Проекти, які вже працюють у Дніпрі, не коштували міському бюджету жодної копійки. За словами Яніки Мерило, з реалізацією електронних ініціатив допомогли волонтери. Також вона закликала лікарів бути активними та більше розповідати пацієнтам про новації.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Тополь  (28.03.17 00:15): Электронная очередь - проверено лично, очень удобно! Только не ко всем специалистам пока. Відповісти | З цитатою
нацисту-сіоністу  (25.03.17 11:05): мерій в Україні НЕ ІСНУЄ.
"меґ" шо воно таке.. це шо мерін обрізаний? і шо це за юдофобські натяки на ГОЛОВУ міської РАДИ? мабудь редактор з ГОЛОВОЮ не товаришує... поц читай КОНСТІТУЦІЮ УКРАЇНИ бо отримаєшь цорес на свій шмуціг тухес.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті