Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школи Дніпра, які беруть участь у проекті «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF», отримали інвентар

|«« «« »» »»|

3 березня на базі НВК №139 були вручені легкоатлетичні набори чотирьом навчальним закладам міста, які беруть участь у соціальному проекті «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF у школах».

Спортивний інвентар, крім НВК №139, отримали навчально-виховні комплекси №17, 69, 39. Подарунки для цих закладів придбали за спонсорські кошти. Кількома тижнями раніше спеціальні легкоатлетичні набори, закуплені коштом міського бюджету, передали вісьмом міським школам, які беруть участь у проекті.

Таким чином, усі заклади-учасники «Дитячої легкої атлетики за програмою IAAF у школах» отримали обіцяний інвентар.

У церемонії вручення подарунків взяла участь президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, яка є провайдером і куратором нового проекту.

«Сьогодні всі 12 шкіл, які беруть участь у проекті дитячої легкої атлетики, мають набори зі спеціальним приладдям для занять цим видом спорту. Протягом березня у цих навчальних закладах діти на уроках фізкультури займатимуться легкою атлетикою за спеціальною програмою, використовуючи новий інвентар.

З-поміж іншого така програма потребує й творчих навичок учителя фізкультури, щоб школярам було весело та цікаво. У квітні відбудуться внутрішні змагання у школах-учасниках, а в травні команди-переможці візьмуть участь у великому Чемпіонаті з дитячої легкої атлетики», – повідомила Марина Філатова.

За словами президента Федерації легкої атлетики, головна мета проекту – здоров'я дітей, їхня активність, формування здорового способу життя. Тренери федерації – куратори проекту відвідуватимуть заняття у школах, спостерігатимуть за школярами й відбиратимуть найспритніших для занять легкою атлетикою на більш професійному рівні.

Начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Марусов подякував спонсорам за спортивний інвентар і зазначив, що такі подарунки є дуже цінними для шкіл.

«Сьогодні міська влада Дніпра багато робить для навчальних закладів, їхнього ремонту, оснащення, але, в той же час, наприклад, шкільні спортивні зали потребують оновлення матеріально-технічної бази. Тому такі яскраві легкоатлетичні набори – на часі, і школярі від них у захваті», – наголосив очільник управління освіти.

Упродовж заходу НВК №139 презентував своїх юних спортсменів, серед яких – футболісти, гімнасти, черлідери, каратисти та інші. А під час вручення приладдя учні під керівництвом вчителів фізкультури продемонстрували, як займатимуться легкою атлетикою вже з новим інвентарем.

Одинадцятикласниця Олександра Ткач радіє подарунку для школи і водночас сумує, що недовго ним користуватиметься, оскільки закінчує навчання.

«Вважаю, що наша школа є спортивною. Минулого року виграли грант проекту «Здоровий Я». За ці кошти відремонтували спортивний зал. Зараз наш заклад бере участь у проекті дитячої легкої атлетики. Ми отримали нове гарне приладдя для занять цим видом спорту. Думаю, крім команд з футболу, волейболу, тенісу, буде сформована ще й потужна команда з легкої атлетики», – додала дівчина.

Учитель фізкультури НВК №139 Ірина Пеня розповіла, що вона та її колеги пройшли спеціальний тренінг в рамках проекту дитячої легкої атлетики і ділитимуться з учнями своїми знаннями.

«Приємно, що наш заклад став одним з небагатьох, які беруть участь у проекті, тому обіцяємо попрацювати на славу!» – наголосила педагог.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті