Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
19:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Біжи або помри»: поліція застерігає батьків підлітків від небезпечної гри

«Біжи або помри»: поліція застерігає батьків підлітків від небезпечної гри
Гра «Біжи або помри». Фото: vikna.if.ua

Останнім часом у соціальних мережах в Інтернеті почали діяти так звані «групи смерті», контент яких орієнтований на неповнолітніх, найбільш вразливою до дій зловмисників, які адмініструють такі небезпечні групи, є категорія підлітків віком 13-17 років. Основною умовою завершення завдань учасниками зазначених квестів є суїцідальна поведінка (усвідомлене позбавлення себе життя).

Однією з нових екстремальних розваг для підлітків, що жваво обговорюється в засобах масової інформації та викликає занепокоєння поліцейських, є квест під назвою «Біжи або помри». У цьому разі небезпечна гра вимагає від учасників виконати завдання, яке передбачає перебігти проїзну частину якомога ближче до рухомого транспортного засобу та зафіксувати це за допомогою відео-фото зйомки.

Привертаємо увагу громадськості до цієї проблеми, та закликаємо водіїв транспортних засобів до пильності на дорозі.

Радимо під час руху більш уважно слідкувати за поведінкою дітей на вулично-шляховій мережі, звертати особливу увагу на неповнолітніх, які знаходяться на тротуарах або в безпосередній близькості до краю проїжджої частини, поводяться підозріло, ведуть фото-відеозйомку, навіть якщо вони, на перший погляд, і не виявляють наміри перетинати дорогу.

Окрім цього, незайвим буде заздалегідь пригальмувати, якщо водій побачить піших учасників руху, які раптово з’являються на автомагістралях та аварійно-небезпечних ділянках автодоріг, а також крокують через мости та вздовж узбіч тощо.

Шановні водії! Будьте уважними та дотримуйтесь безпечної швидкості руху, щоб завжди мати змогу своєчасно загальмувати та, можливо, попередити вірогідну спробу самогубства на дорозі.

Звертаємось також і до батьків та радимо ще раз нагадати дітям про правила особистої безпеки, зокрема про важливість неухильного дотримання вимог безпечного поводження під час участі у дорожньому русі та на прикладах розповісти про трагічні наслідки, до яких призводить зухвала поведінка та нехтування елементарними правилами безпеки на дорозі.

Тож, бережіть своїх дітей, приділяйте їм більше уваги, частіше спілкуйтесь про безпеку в Інтернеті, розкажіть про загальні правила поведінки під час відвідування соціальних мереж.

Зайвий раз скажіть як ви їх любите, ціните та поважаєте, та щоб не сталося завжди підтримаєте, надасте корисну пораду та допоможете вирішити будь-які проблеми. А якщо ви помітили, що ваша дитина поводиться не типово, проявляє будь які ознаки приналежності до різноманітних спільнот із суїцидальним нахилом зверніться до психологів та правоохоронців.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ан  (29.03.17 15:21): Если у 13-17 летнего нет мозгов чтобы понять что такое риск для здоровья и/или жизни то действительно чем меньше дебилов - лучше стране. Відповісти | З цитатою
Будьте людьми, а не зверями  (02.03.17 13:25): Комментаторы, вы всех душевнобольных тоже называете "недоносками", "биомусором" и т.д.? А ведь эти подростки как раз и имеют отклонения в психике. Відповісти | З цитатою
541654  (02.03.17 12:35): Естественный отбор? Регистратор? А как дальше жить с тем, что сбил ребенка или подростка, не важно. Даже если он сам бросился под колеса? А то, что у детей психика не в порядке, если их можно на такое подбить, это факт. Все нормальные сначала думают о родителях и близких... Відповісти | З цитатою
7107  (02.03.17 09:40): Естественный отбор ,молодцы Відповісти | З цитатою
Субару  (02.03.17 08:58): Для этих целей у меня есть регистратор - так что если размажу какого то недоноска по асфальту, будет что предьявить в суде, еще с родителей бабла отсужу на ремонт авто, и за моральный ущерб))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Artem  (02.03.17 08:38): 100% Відповісти | З цитатою
ТЮ  (02.03.17 08:11): По мне так это уже не придурки а идиоты. Чем меньше их войдут во взрослую жизнь, тем лучше для общества. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті